Fundatia „Solidaritate si Speranta“ a Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, in parteneriat cu Programul „Sfantul Dimitrie“, din cadrul Asociatiei filantropice medical-crestine „Christiana“ din Cluj-Napoca, si Centrul de formare si consiliere „Sfintii Arhangheli“ a Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, a organizat la Manastirea Horaita, din judetul Neamt, in perioada 24-26 septembrie 2009, seminarul „Impartasindu-ne experienta, puterea si speranta - femeia ortodoxa in societate“. Scopul intalnirii a fost nevoia de cunoastere si apropiere a femeilor ortodoxe slujitoare familiei si Bisericii.
Desfasurata cu binecuvantarea Inalt Preasfintitului Parinte Teofan, Arhiepiscopul Iasilor si Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, actiunea a fost initiata de Antoneta Negru, manager de proiect in cadrul Centrului „Sfantul Nicolae“ al Fundatiei „Solidaritate si Speranta“, si de pr. Iulian Negru, director executiv in cadrul Fundatiei „Solidaritate si Speranta“. Programul seminarului a inceput joi, 24 septembrie, la Manastirea Horaita, cu o scurta prezentare a participantilor si a obiectivelor propuse de initiatori.
Femeile ortodoxe care au luat parte la acest seminar, majoritatea sotii de preot, s-au aratat incantate de faptul ca au reusit sa se cunoasca mai bine si sa marturiseasca din experientele proprii framantarile sau problemele cu care se confrunta. „Am trait clipe unice incarcate de invatatura crestin-ortodoxa si de bucuria impartasirii experientei personale cu femei ortodoxe practicante si traitoare. Bucuria a fost cu atat mai mare cu cat a fost in mijlocul nostru maica Siluana Vlad si invitatele din SUA, care ne-au ajutat sa constientizam faptul ca noi, femeile ortodoxe, suntem o forta care poate intoarce societatea contemporana, prin rugaciune si exemplu propriu, la izvorul seninatatii si al bucuriei in Hristos, ajutand-o sa-si regaseasca echilibrul printr-o viata spirituala bogata“, a declarat Diana Carcu, directorul Gradinitei „Buna Vestire“ din Iasi, a Mitropoliei Moldovei si Bucovinei. „Acest seminar a insemnat sansa si bucuria de a intalni oameni care si-au impartasit framantarile, bucuriile si tristetile, toate raportate la nevoia adanca a sufletului de a merge si de a nu se abate de la calea care duce spre Hristos. Seminarul a insemnat emotia de a vedea oameni care au trecut prin evenimente dureroase, dar care nu si-au pierdut dragostea si puterea de a marturisi ca fara Dumnezeu nu suntem nimic si nu putem face nimic“, a marturisit Mihaela Dimbu, asistent educational in cadrul Gradinitei „Buna Vestire“.
Cristina Sturzu, editor la „Ziarul Lumina“, a mentionat: „M-a bucurat mult participarea la aceasta intalnire, sper sa fie prima dintr-un sir de astfel de actiuni pe care le vom desfasura ulterior, iar pe viitor, ca si sotii de preot, sa cream mici puncte de intalnire pentru femeile credincioase care au nevoie de aceasta comuniune in duh in parohiile din care facem parte“.
Sursa: mmb.ro
.
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.