Tineri ascoreni, pentru o saptamana in tabara la Manastirea Miclauseni

In perioada 3-12 iulie 2009, la Centrul cultural-social „Sf. Ilie“ din Miclauseni, cu binecuvantarea Inalt Preasfintitului Parinte Teofan, Arhiepiscopul Iasilor si Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, se desfasoara o tabara formata din 15 membri ai Asociatiei Studentilor Crestini Ortodocsi Romani (ASCOR), filiala Iasi.

Tabara a fost deschisa de IPS Teofan, care a fost in mijlocul studentilor ascoreni si s-a interesat, in acelasi timp, de modul in care acestia isi vor desfasura activitatea. Membrii ASCOR, filiala Iasi au participat la o serie de actiuni de intretinere a parcului dendrologic din zona Manastirii Miclauseni, precum si de amenajare si de intretinere salii de sport. De asemenea, studentii au participat in fiecare zi la slujba Sfintei Liturghii si la rugaciunile de seara.

„Au avut loc diferite sesiuni de comunicari de intercunoastere, dezbateri, lecturi duhovnicesti si o sesiune de informare despre modele, sustinuta de ierom. Nicodim Petre, secretar de cabinet al mitropolitului in cadrul Arhiepiscopiei Iasilor, apoi o prelegere sustinuta de maica Siluana, despre medierea conflictelor, urmata de prezentarea unor carti“, a spus Cristinel Tesu, administratorul Centrului social-cultural „Sf. Ilie“ de la Miclauseni.

Programul tinerilor ascoreni incepe in fiecare dimineata la ora 7:00, cand acestia participa la Sfanta Liturghie, la biserica Manastirii Miclauseni, iar la 9:00 iau masa. De la 10:00, studentii dedica o ora lecturii duhovnicesti, iar de la ora 11:00 pana la 13:00 lucreaza in padurea aflata in apropiere, dar si in preajma Casei „Sf. Macrina“. Incepand cu ora 14:00 a fiecarei zile, tinerii se odihnesc, urmand ca de la 15:00 pana la 18:00 activitatile sa fie reluate. De la ora 19:00 au loc sesiunile de intercunoastere, pentru ca de la ora 21:00 studentii sa participe la slujbele de seara.

Sursa: mmb.ro

.

10 Iulie 2009

Vizualizari: 449

Voteaza:

Tineri ascoreni, pentru o saptamana in tabara la Manastirea Miclauseni 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE