Episcopia Severinului se implica in prevenirea HIV-SIDA si a violentei in familie


Episcopia Severinului si Strehaiei prin Asociatia Filantropia Severin, alaturi de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, Asociatia Romana de Consiliere si Sprijin si Centrul Judetean de Asistenta Psihopedagogica Mehedinti, au demarat proiectul "Retele comunitare pentru prevenirea si reducerea consecintelor infectarii cu HIV-SIDA si a violentei in familie". Scopul acestui proiect este acela de a imbunatatii capacitatea comunitatii locale de a preveni infectarea cu HIV-SIDA si violentei in familie si de a dezvolta servicii pentru cele doua categorii de persoane afectate la nivel local.

Se doreste dezvoltarea de cunostinte si abilitati la 12 persoane din 4 comunitati rurale din judetul Mehedinti privind prevenirea infectarii cu HIV-SIDA si a violentei in familie si interventia in cazul aparitiei unor astfel de situatii, dar si pentru prevenirea lor.


Practic, 4 reprezentanti din comunitatea locala, reprezentand 4 ramuri diferite ale vietii comunitatii, precum administratia, biserica, asistenta medicala si sociala, vor forma un grup local de implementare a proiectului. Acesta va sustine activitatea unui birou local care isi propune sa asigure consultanta si consiliere pentru membrii comunitatii in privinta prevenirii transmiterii virusului HIV-SIDA si a violentei domestice in comunitate.

Dupa incheierea proiectului aceste birouri vor ramane si isi vor continua activitatea in cadrul parohiilor, urmarindu-se totodata reaplicarea acestor module si in alte comunitati locale din judetul Mehedinti, dupa cum a informat parintele George Smeu, directorul executiv al Asociatiei Filantropia Severin.

In acest scop, incepand cu luna aprilie, timp de 7 luni, Episcopia Severinului si Strehaiei prin Asociatia Filantropia Severin, este implicata in proiectul social "Retele comunitare pentru prevenirea si reducerea consecintelor infectarii cu HIV-SIDA si a violentei in familie".
Acest proiect vine ca o continuare a proiectului mare "Consolidarea Initiativelor Comunitare si de Prevenire a HIV- SIDA si a Violentei in Familie in Romania" si este finantat de Agentia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internationala, si are ca principal scop imbunatatita capacitatii comunitatii locale de a preveni cele doua flageluri sociale amintite.

.

05 Mai 2007

Vizualizari: 2808

Voteaza:

Episcopia Severinului se implica in prevenirea HIV-SIDA si a violentei in familie 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE