PS Gherasim, Episcopul Ramnicului, la ceas aniversar

 

Astazi PS Gherasim, Episcopul Ramnicului, sarbatoreste venerabila varsta de 92 de ani. Tot cu aceasta ocazie, PS Sa sarbatoreste si implinirea a 22 de ani de la alegerea si instalarea Sa ca episcop al acestei istorice Eparhii.

PS Gherasim Cristea, Episcopul Ramnicului, s-a nascut la data de 14 noiembrie 1914, in localitatea Muntenii Buzaului, judetul Ialomita. La varsta de 23 de ani a fost tuns in monahism la Manastirea Cernica, iar in 1940 a fost hirotonit ierodiacon si apoi preot. In 1952, a fost numit staret al Manastirii Caldarusani, judetul Ilfov.

Aici, vreme de aproape doua decenii, a desfasurat o bogata activitate pe multiple planuri. In anul 1975 a fost ales ca Arhiereu vicar al Episcopiei Ramnicului si Argesului, cu titulatura de "Pitesteanul". In 1984, prin votul Colegiului Electoral al Bisericii Ortodoxe Romane, a fost ales Episcop titular al Eparhiei Ramnicului si Argesului, fiind inscaunat in acelasi an, in ziua de 2 decembrie. De atunci si pana in prezent, PS Gherasim a avut o intensa activitate pastoral - misionara, dar si culturala. Pentru intreaga sa activitate, ca o incununare, dar si o innobilare, Ministerul Culturii si Cultelor i-a acordat anul trecut, 2005, diploma de excelenta pentru intreaga activitate depusa in slujba restaurarii monumentelor din Eparhie. Aici s-a construit, dupa anul 2000, un elegant centru cultural si o cantina, toate la standarde superioare.


Sa ne traiti intru multi si buni ani Preasfintite Parinte Episcop!

 

.

13 Noiembrie 2006

Vizualizari: 2080

Voteaza:

PS Gherasim, Episcopul Ramnicului, la ceas aniversar 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE