PS Gherasim, Episcopul Ramnicului, la ceas aniversar


PS Gherasim, Episcopul Ramnicului, la ceas aniversar

 

Astazi PS Gherasim, Episcopul Ramnicului, sarbatoreste implinirea venerabilei varste de 94 de ani. Tot anul acesta, Preasfintia Sa sarbatoreste si implinirea a 24 de ani de la alegerea si instalarea ca Episcop al acestei istorice eparhii.

PS Gherasim Cristea, Episcopul Ramnicului, s-a nascut la data de 14 noiembrie 1914, in localitatea Muntenii Buzaului, judetul Ialomita. La varsta de 23 de ani a fost tuns in monahism la Manastirea Cernica, iar in 1940 a fost hirotonit ierodiacon si apoi preot. In 1952, a fost numit staret al Manastirii Caldarusani, judetul Ilfov.

Aici, vreme de aproape doua decenii, a desfasurat o bogata activitate pe multiple planuri. In anul 1975 a fost ales ca Arhiereu vicar al Episcopiei Ramnicului si Argesului, cu titulatura de "Pitesteanul". In 1984, prin votul Colegiului Electoral al Bisericii Ortodoxe Romane, a fost ales Episcop titular al Eparhiei Ramnicului si Argesului, fiind inscaunat in acelasi an, in ziua de 2 decembrie. De atunci si pana in prezent, PS Gherasim a avut o intensa activitate pastoral - misionara, dar si culturala. Pentru intreaga sa activitate, ca o incununare, dar si o innobilare, Ministerul Culturii si Cultelor i-a acordat anul trecut, 2005, diploma de excelenta pentru intreaga activitate depusa in slujba restaurarii monumentelor din Eparhie. Aici s-a construit, dupa anul 2000, un elegant centru cultural si o cantina, toate la standarde superioare.

Sa ne traiti intru multi si fericiti ani, Preasfintite Parinte Episcop!

.

13 Noiembrie 2008

Vizualizari: 327

Voteaza:

PS Gherasim, Episcopul Ramnicului, la ceas aniversar 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE