Sa spunem nu violentei in familie

 

COMUNICAT DE PRESA

Mitropolia Olteniei - Arhiepiscopia Craiovei, Organizatia Internationala pentru Caritate Crestin Ortodoxa (IOCC), filiala din Romania si Inspectoratul Scolar Judetean Dolj, vor demara incepand de astazi, 15 noiembrie a.c., campania de prevenire a violentei in familie, sub genericul: "Sa spunem nu violentei in familie!".

Evenimentul se va desfasura la nivelul judetului Dolj, in perioada 15 - 25 noiembrie si va avea ca principali parteneri: Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Dolj, Inspectoratul de Politie al Judetului Dolj si Directia de Munca, Solidaritate Sociala si Familie Dolj. In cadrul campaniei vor avea loc o serie de activitati, cu scopul de a constientiza opinia publica cu privire la fenomenul violentei in familie.

Astfel, in perioada 20-25 noiembrie, in diferite licee si institutii din Craiova vor fi prezentate piese de teatru-forum pe tema violentei in familie. Reprezentatiile vor fi asigurate de voluntari ai Centrului de Resurse pentru Organizatiile Non-profit din Oltenia - CRONO.

In data de 24 noiembrie, la sediul Arhiepiscopiei Craiovei va avea loc dezbaterea publica cu titlul "Sa spunem nu violentei in familie!". La eveniment vor participa reprezentanti ai institutiilor locale cu atributii in domeniul violentei in familie, dar si preoti si profesori de religie care isi desfasoara activitatea in aceiasi comunitate, creind astfel premisele unor parteneriate locale intre Biserica si Scoala, in domeniul violentei in familie. La nivelul mai multor scoli din judetul Dolj, a demarat, incepand cu 1 noiembrie a.c., un concurs de desene si mesaje cu tema "Stop violentei in familie!", iar pe 25 noiembrie (Ziua internationala de lupta impotriva violentei in familie), la Colegiul National "Elena Cuza", va avea loc expozitia tuturor acestor lucrari, eveniment in cadrul caruia cele mai reprezentative desene si mesaje vor fi premiate de catre organizatori.

Un aspect important al campaniei "Sa spunem nu violentei in familie!" il reprezinta componenta media. Vizibilitatea campaniei va fi asigurata de principalul partener media al evenimentului - Radio Logos (post de radio aflat sub patronajul Mitropoliei Olteniei), care va difuza zilnic un spot informativ, dar si alte informatii legate de fenomenul violentei in familie. De asemenea organizatorii vor transmite, in timp oportun, mass-mediei locale, informatii detaliate despre fiecare eveniment organizat in cadrul campaniei.

Campania "Sa spunem nu violentei in familie!" este parte componenta a Proiectului "Consolidarea initiativelor comunitare de prevenire a HIV/SIDA si a violentei in familie, in Romania", implementat la nivel national de Patriarhia Romana si IOCC Romania, in parteneriat cu Ministerul Educatiei si Cercetarii. La nivelul judetului Dolj, proiectul isi propune formarea preotilor si a profesorilor de religie pentru a promova in comunitatile din care provin, mesaje care sa previna comportamentele violente care au loc in cadrul familiilor, dar si mesaje care sa previna transmiterea HIV/SIDA si sa reduca discriminarea fata de persoanele seropozitive.
Pana la aceasta data, in judetul Dolj, au fost formati in domeniile: dezvoltare comunitara, prevenire HIV/SIDA si prevenire violenta in familie: 75 de preoti si 80 de profesori de religie.

Biroul de presa al Arhiepiscopiei Craiovei

.

15 Noiembrie 2006

Vizualizari: 5049

Voteaza:

Sa spunem nu violentei in familie 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE