Summit-ul Noul Mileniu Etiopian

 

In perioada 25-27 septembrie 2007 in capitala Etiopiei, Addis-Abeba, au loc manifestari de mare amploare prilejuite de sarbatorirea Noului Mileniu Etiopian. La manifestari participa reprezentanti ai bisericilor crestine si ai comunitatilor religioase, inalti oficiali ai ONU precum si politicieni de inalt rang.

In urma invitatiei adresate de catre patriarhul Pavel al Bisericii Ortodoxe Etiopiene, a fost desemnat de catre Patriarhia Romna sa participe la aceste manifestari IPS Teofan, Mitropolitul Olteniei.

Sarbatoarea Noului Mileniu Etiopian se doreste a fi un bun prilej pentru a dezbate o serie intreaga de probleme importante ale lumii noastre cu privire la: recrudescenta violentei, a mijloacelor pentru asigurarea securitatii umane, justitia economica, lupta impotriva saraciei si a flagelului HIV-SIDA, protejarea mediului inconjurator.

Sarbatoarea noului mileniu etiopian celebrata in aceasta perioada a anului este marcata in calendarul etiopian in prima zi a lunii Meskerem.


Manifestarile graviteaza in jurul sarbatorii Meskel "Aflarea Sfintei Cruci" ce va fi praznuita pe 27 septembrie.

Biserica Ortodoxa Etiopiana, prin rolul sau pe care il are in viata spirituala si culturala a poporului etiopian, urmareste ca prin sarbatorire Noului Mileniu sa atraga atentia si asupra problemelor grave de natura socio-economica ale continentului african care apartin deopotriva si lumii noastre.

IPS Daniel, Patriarhul ales al Bisericii Ortodoxe Romne, a multumit Bisericii Etiopiene pentru invitatia adresata, considernd "demna de toata lauda initiativa Bisericii Ortodoxe din Etiopia de a organiza acest Summit al Mileniului Etiopian, ce are ca scop gasirea unor solutii care sa ajute la depasirea problemelor actuale cu care se confrunta intreaga lume".

 

.

25 Septembrie 2007

Vizualizari: 940

Voteaza:

Summit-ul Noul Mileniu Etiopian 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE