Teologii craioveni fac stagiu de documentare in Israel


Teologii craioveni fac stagiu de documentare in Israel

Grupul biblic de lucru al Facultatii e Teologie, din cadrul Universitatii din Craiova, se afla in Israel, la Sfintele Locuri, in perioada 19-26 februarie, in cadrul unui stagiu de documentare. Grupul este format din conferentiar univ. dr. Mihai Valentin Vladimirescu, in calitate de coordonator, lector univ.dr .

Mihai Iulian Constantinescu, preparator univ. Mihai Ciurea si studentii Catalin Topoe si Ionica Alin Daniel. Grupul isi propune stabilirea unor legaturi cu institutii de invatamant superior, semnarea unor acorduri de colaborare cu Hebrew University of Jerusalem, Rothberg International School, Ecole Biblique et Arheologique de Jerusalem, Institutul Albright de Arheologie Biblica, Ratisbonne Pontifical Institute.

"Arheologia biblica, in special cea a Orientului Antic, in general ramane pentru interpretul Sfintei Scripturi o disciplina care furnizeaza material si cunostinte absolut necesare pentru intelegerea corecta a Scripturii. Scrisa cu mii de ani in urma, intr-un mediu care ne este strain ca limba, obiceiuri, traditii si conceptii, Sfanta Scriptura ar ramane pentru noi un text in multe locuri de neinteles fara cunoastera vietii religioase si sociale a destinatarilor ei. Multe din expresiile, obiceiurile sau cuvintele Sfintei Scripturi, care reflecta o civilizatie straina pentru noi, ar parea nesemnificative sau chiar scandaloase fara explicatiile si cunostintele oferite de studiile de arheologie" spune conf.univ.dr. Mihai Valentin Vladimirescu.

Pe langa vizitarea unor locuri biblice importante, precum Ierusalim, Oumran, Betleem, Nazaret, Ierihon, Hebron, Capernaum, Marea Tiberiadei, Cezareea si realizarea unui film ce va fi prezentat profesorilor si studentilor de la Facultatea de Teologie, se intentioneaza achizitionarea de material didactic constand in harti, planse, carti, DVD-uri, ce va fi folosit ulterior, in procesul de predare, la orele de curs si de seminar.

.

19 Februarie 2008

Vizualizari: 635

Voteaza:

Teologii craioveni fac stagiu de documentare in Israel 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE