Mesajul pascal Catre oras si Lume a rasunat in piata San Pietro


Catolicii din lumea intreaga au celebrat ieri sarbatorea Pastelui, Invierea lui Iisus, una dintre cele mai importante sarbatori crestine din calendarul liturgic. In basilica San Pietro de la Vatican, Papa Benedict al XVI-lea a oficiat primele ceremonii pascale din pontificatul sau.

 
Ceremoniile care marcheaza cel mai important eveniment din calendarul crestin au reamintit - inevitabil - de Pastele de anul trecut, sarbatoare umbrita de inrautatirea starii de sanatate a Papei de atunci, Ioan Paul al doilea. El a fost nevoit sa delege din atributii celui care pe atunci era cardinalul Joseph Ratzinger, acum Papa Benedict al XVI-lea. Vineri, Papa a condus o procesiune care marcheaza crucificarea lui Isus Christos, numita Drumul Crucii.

Suveranul Pontif a dus cu el o cruce de lemn in timpul procesiunii care, pentru crestini, simbolizeaza ultimul drum al lui Christos. In timpul ceremoniei, el a subliniat ca romano-catolicii nu pot ramane neutri in fata relelor care macina lumea. „Abuzurile impotriva copiilor si diviziunea dintre saraci si bogati sunt amenintari pentru unitatea familiala“, a spus Papa Benedict al XVI-lea. „In ziua de azi se duce o campanie de propaganda prin care e promovat raul, cultul Satanei, dorinta de pacat, libertatea mincinoasa si frivola, prin care sunt incurajate impulsivitatea, imoralitatea si egoismul de parca acestea ar fi culmile sofisticarii“, a spus Suveranul Pontif, care s-a rugat la Dumnezeu sa deschida ochii lumii pentru a vedea mizeria pentru ceea ce este. Papa Benedict al XVI-lea a implinit 79 de ani duminica, ziua in care a si rostit, in piata San Pietro, de la balconul basilicii, in zeci de limbi, traditionala binecuvantare „Urbi et Orbi“, Catre oras si Lume, mesajul de Paste.

           
Papa Benedict al XVI-lea a binecuvantat focul nou in atriumul Basilicii San Pietro. Dupa procesiunea de intrare cu lumanarile pascale si cantarea „Exultet“, Suveranul Pontif a prezidat Liturghia Cuvantului si Liturghiile Baptismala si Euharistica, pe care le-a concelebrat alaturi de Cardinali. La Vatican, mii de pelerini au stat de veghe pentru a fi martori la miracolul Invierii lui Iisus Cristos. Adresandu-se credinciosilor, Papa Benedict al XVI-lea, imbracat cu vesminte albe si aurite, a spus ca Invierea lui Christos nu trebuie considerata o fapta din trecut pentru ca ea inca transmite un mesaj de speranta oamenilor.In timpul ceremoniei, Papa a oferit sacramentul botezului la sapte persoane din Japonia, Albania, Peru, Columbia si Camerun. La sfarsitul acestei nopti, credinciosii traiesc zorii unei zile care nu se sfarseste niciodata, Ziua Invierii, care simbolizeaza o noua viata, noi perspective si noi orizonturi.

 

.

17 Aprilie 2006

Vizualizari: 1297

Voteaza:

Mesajul pascal Catre oras si Lume a rasunat in piata San Pietro 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE