Ion Cristoiu, impiedicat sa verifice o minune la Muntele Athos


Incitat de povestirile bunului sau prieten Horia Alexandrescu si profitand de programul mai lejer, de vara, de la Biblioteca Academiei - unde este prezent cinci zile pe saptamana -, Ion Cristoiu si-a permis o noua minivacanta de “pensionar“, de data aceasta la sfintele lacasuri de pe Muntele Athos.

Iscoditor din fire, Ion Cristoiu nu s-a multumit, in cele trei zile cat a stat printre calugari, sa observe doar obiceiurile monahilor, traind efectiv la fel ca ei (adica desteptarea in crucea noptii pentru slujba de ora 3.00 si stingerea atunci cand se intuneca). Cristoiu a studiat carti rare din biblioteca schitului si a filmat lucruri inedite, cum ar fi tractorul daruit calugarilor de fostul regim comunist din Romania sau scrieri din cartea de amintiri apartinand lui Emil Constantinescu sau Mugur Isarescu.

De departe insa, cel mai mult l-a socat pe Cristoiu lipsa femeilor de pe Sfantul Munte.

“Mi-am dat seama de acest lucru atunci cand am vrut sa merg la un WC si nu am gasit traditionalele placute cu fetita si baietelul pe care le stim cu totii, dar cel mai simpatic a fost momentul in care, aflandu-ma la o cofetarie in asteptarea unei - banuiam eu - domnisoare cochete care sa-mi aduca inghetata, am fost servit de un calugar cu barba pana la brau!“, ne-a declarat ziaristul.

Singura parere de rau a lui Cristoiu este legata de imposibilitatea de a verifica la fata locului o minune despre care si-a manifestat neincrederea intr-o emisiune de televiziune. “Horica (Alexandrescu - n.r.) a sustinut ca exista acolo mana mumificata a Mariei Magdalena, mana cu care l-a atins pe Iisus dupa ce acesta a inviat din morti si care ar fi calda si acum, dupa mai bine de 2.000 de ani. Eu mi-am manifestat public neincrederea si primul lucru pe care am incercat sa-l fac pe Muntele Athos a fost acela sa vad sfintele moaste. Ei bine, sunt singurul pelerin care nu a reusit acest lucru, tot timpul ivindu-se ceva care sa ma impiedice sa verific minunea. Eu cred ca acesta a fost un semn de la Dumnezeu, care poate ca nu a vrut sa fiu nevoit sa recunosc, tot in mod public, ca am gresit!“, ne-a declarat la final Ion Cristoiu, jucandu-se cu bratara-talisman pe care a inceput s-o poarte, pentru prima data in viata, la intoarcerea de la Muntele Sfant… (R.R.)

.

29 August 2005

Vizualizari: 1878

Voteaza:

Ion Cristoiu, impiedicat sa verifice o minune la Muntele Athos 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE