Slujire arhiereasca la biserica 'Sfantul Vasile-Victoria', Bucuresti

Sute de credincioși bucureșteni au venit ieri, 14 septembrie 2014, la biserica „Sfântul Vasile-Victoria” să se închine la cinstitul Lemn al Sfintei Cruci și la moaștele Cuviosului Irodion de la Lainici. După ce aseară au participat la procesiunea „Calea Sfintei Cruci, scară către Cer!”, astăzi oamenii au așteptat din nou la un rând care se întindea pe câteva zeci de metri de-a lungul Căii Victoriei.Slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de Preasfințitul Ieronim Sinaitul, Episcop-vicar patriarhal, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

„O părticică din Sfânta Cruce, prin rânduiala lui Dumnezeu, a ajuns şi aici în Bucureşti la această Sfântă Biserică. Ceea ce pentru noi este cel mai preţios relicvariu este o părticică din Sfânta şi Dumnezeiasca Cruce a Mântuitorului. Toţi cei ce aţi venit şi v-aţi închinat cu evlavie şi v-aţi rostit înaintea lui Dumnezeu rugăciunile prin semnul sfintei cruci şi v-aţi spus necazurile dvs. aveţi nădejde să primiţi dezlegare şi binecuvântare”, a spus Preasfințitul Ieronim Sinaitul, Episcop-vicar patriarhal, potrivit Radio TRINITAS.

Moaștele Sfântului Cuvios Irodion s-au întors ieri după-amiază la Mănăstirea Lainici. Un fragment, însă, a fost dăruit bisericii „Sfântul Vasile Victoria” și va rămâne definitiv în locașul de cult bucureștean.

Sursa: basilica.ro

.

15 Septembrie 2014

Vizualizari: 144

Voteaza:

Slujire arhiereasca la biserica 'Sfantul Vasile-Victoria', Bucuresti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE