Manastirea de la Ciolpani a fost inima crestinatatii moldovene

 

Credinciosi sositi din toate zonele tarii au umplut biserica manastirii Ciolpani cu ocazia serbarii hramului "Sfintul Mucenic Emilian de la Durostorum", din 18 iulie.

 

 

Cei mai multi au ajuns la manastire inca de luni, cu autocare sau cu masini mici, preferind sa asiste la slujba de seara, in care s-a citit acatistul Sfintului Mucenic Emilian de la Durostorum, dupa care, ieri dimineata, au participat la slujba Sfintei Liturghii, oficiata in biserica mare a manastirii. La ceremonialul religios au luat parte 25 de preoti de la manastiri si biserici din judetul Bacau, in frunte cu PS Ioachim Bacauanul, arhiereu-vicar al Episcopiei Romanului, dar si preoti-profesori din Bucuresti si Iasi. Pe linga faptul ca au avut ocazia de a asculte o serie de cintari bisericesti, sustinute de soborul de maici de la Ciolpani, multimea celor prezenti a luat parte si la doua hirotonii. Tinarul Cornel Paiu a fost pus in treapta diaconiei, pe seama parohiei Mestecanis, iar Vasile Florin Chindea a fost uns preot, pe seama Centrului Misionar Filantropic "Stefan cel Mare si Sfint" din Bacau.

O impresionata predica a fost rostita, cu ocazia hramului bisericii de la Ciolpani, de preotul profesor doctor Ilie Moldoveanu. Intre ideile sale, preotul Moldoveanu a tinut sa sublinieze ca "a fi roman inseamna a fi crestin. Poporul roman s-a nascut crestin si fara crestinatate, fara prezenta lui Hristos in cuminecarile stramosilor nostri, noi nu am mai fi fost romani". Profesorul universitar a mai subliniat ca "sfintul Emilian de la Durostorum trebuie trecut cu cruce rosie in calendar, deoarece merita toata cinstirea noastra. Este cel mai actual sfint pe care se cuvine sa-l cinstim".

 

Predica impotriva avortului

 

El a mai avertizat si asupra pericolelor ce se vor abate asupra neamului romanesc daca nu se vor opri uciderile de prunci prin avorturi si abtinerea de la nasterea de copii. "Vremea prigonitorilor Bisericii, Irod, Nero, Iulian Apostatu, a trecut. Astazi, prigonitorii sint intruchipati de cei care isi omoara pruncii. Acestia sint cei mai mari prigonitori. Omorim, in fiecare an, un milion de copii, prin avorturi si asteptam mila lui Dumnezeu cu miinile patate de singe. Daca vom continua asa, ne va pieri neamul", a avertizat preotul profesor de la Sibiu. La finalul slujbei religioase, pastrind traditia, maicile de la Ciolpani i-au invitat pe cei peste 300 de pelerini sa i-a parte la o agapa frateasca.

De Ionut Barbu

.

18 Iulie 2006

Vizualizari: 1512

Voteaza:

Manastirea de la Ciolpani a fost inima crestinatatii moldovene 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE