Studentii ortodocsi au protestat impotriva avortului


Pancarde impotriva avortului, prapuri, pliante prin care sint mentionate urmarile intreruperii vietii unui copil nascut si citeva zeci de studenti ortodocsi bacauani au constituit decorul unui impresionant mars impotriva avortului, organizat de filiala Bacau a Asociatiei Studentilor Crestini Ortodocsi din Romania (ASCOR), cu ocazia Zilei Internationale a Copilului.

Intitulat "Marsul Vietii - spune NU avortului", protestul studentesc a inceput din curtea bisericii "Precista" din Bacau, in jurul orei 14.00. Tinerii, insotiti de preotul Vasile Ichim, de la Inspectoratul Teritorial pentru Situatii de Urgenta "Maior Constantin Ene", s-au indreptat spre cladirile reprezentative ale autoritatilor locale si judetene, Primaria si Prefectura Bacau, dupa care s-au intors la biserica "Precista, ocolind statuia Voievodului Stefan cel Mare. "Este al doilea an cind organizam acest mars, la propunerea si in acelasi timp cu studentii ortodocsi de la Sibiu.

Scopul este de a trezi in fiecare om sentimentul de parinte, de a avertiza mamele de gravitatea acestui pacat care este avortul", a declarat Vasile Ciobanu, presedintele ASCOR Bacau. De partea cealalta, reprezentantul clerului ortodox a tinut sa precizeze ca este foarte important ca gestul tinerilor sa fie sustinut si de preoti. "E normal sa-i sustinem. Ca orice preot, sint un aparator al vietii care se vede si al vietii care deocamdata nu se vede. Daca unii uita ca sint oameni, noi incercam sa le reamintim. E datoria oricarui roman sa apere neamul romanesc care imbatrineste din cauza nenasterii de copii" a afirmat preotul Ichim. Astazi, reprezentantii studentilor crestin ortodocsi din Bacau vor depune memorii, prin care vor cere stoparea avorturilor. "Vrem sa depunem memorii la reprezentantii autoritatii locale si judetene, prin care sa cerem sprijinul pentru a stopa avorturile. Sintem convinsi ca fiecare va putea face ceva in acest sens", a mai spus Vasile Ciobanu. (Ionut BARBU)

.

02 Iunie 2006

Vizualizari: 1213

Voteaza:

Studentii ortodocsi au protestat impotriva avortului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE