Vestirea navalirii unui neam strain.

l. Fugiti, fiii lui Veniamin, fugiti din Ierusalim, trambitati cu trambita in Tecoa si dati semne prin focuri la Bethacherem, ca iata se iveste de la miazanoapte o nenorocire si zdrobire mare!
2. Pierde-voi pe fiica Sionului cea frumoasa si gingasa.
3. Pastorii vor veni la ea cu turmele lor, isi vor intinde corturile imprejurul ei si va paste fiecare partea sa.

4. Pregatiti razboi impotriva ei! Sculati-va si haideti spre miazazi! Vai! Ziua este spre sfarsit si iata se lasa umbrele serii.
5. Dar sculati-va si hai sa mergem noaptea si sa stricam palatele ei.
6. Caci asa zice Domnul Savaot: "Taiati copaci si faceti val impotriva Ierusalimului; aceasta cetate trebuie pedepsita, pentru ca in ea se afla numai nedreptate.
7. Cum arunca izvorul apa din sine, asa arunca si ea din sine rautate; in ea se aude impilare si jaf si pururea se vad inaintea fetei Mele dureri si rani.
8. Intelepteste-te, Ierusalime, ca sa nu se departeze sufletul Meu de la tine si ca sa nu te fac pustietate si pamant nelocuit".
9. Asa zice Domnul Savaot: "Pana la sfarsit se vor culege ramasitele lui Israel, cum se culege via; lucreaza cu mana ta si iti umple panerul, ca si culegatorul de struguri.
10. Cu cine sa vorbesc si cui sa vestesc, ca sa auda? Ca iata urechea lor este netaiata imprejur si nu pot sa ia aminte; si iata, cuvantul Domnului a ajuns de ras la ei si nu gasesc in el nici o placere.
11. De aceea sunt plin de mania Domnului si n-o mai pot tine in mine; o voi varsa deci asupra copiilor pe ulite si asupra adunarii tinerilor, ca vor fi luati si barbat si femeie, si cel in varsta si cel incarcat de zile;
12. si casele lor vor trece la altii; tot asa si tarinele si femeile. Pentru ca voi intinde mana Mea asupra locuitorilor tarii acesteia, zice Domnul,
13. Pentru ca fiecare din ei, de la mic pana la mare, este robit de lacomie si, de la prooroc pana la preot, toti se poarta mincinos.
14. Ei leaga ranile poporului meu cu nepasare si zic: "Pace! Pace!" Si numai pace nu este!
15. Dar se rusineaza ei, oare, cand fac uraciuni? Nu, nu se rusineaza deloc, nici rosesc. De aceea vor cadea printre cei cazuti si se vor prabusi in ziua in care ii voi pedepsi, zice Domnul.
16. Asa zice Domnul: "Opriti-va de la caile voastre! Priviti si intrebati de caile celor de demult; de calea cea buna si mergeti pe dansa si veti afla odihna sufletelor voastre.
17. Pus-am pazitori peste voi si am zis: Ascultati sunetul trambitei!
18. Iar ei au zis: Nu vom asculta! Asadar, asculta, poporule, si afla, adunare, ce are sa se intample cu acestia.
19. Asculta, pamantule: Iata voi aduce asupra acestui popor o nenorocire, rodul cugetelor lor, ca n-au ascultat cuvintele Mele si legea Mea au lepadat-o.
20. La ce Imi este buna tamaia care vine din Seba si scortisoara din tara departata? Arderile de tot ale voastre nu le voiesc si jertfele voastre Imi sunt neplacute".
21. De aceea asa zice Domnul: "Iata pun inaintea poporului acestuia piedici si se vor poticni de ele deodata si parintii si copiii, vecinul si prietenii lui, si vor pieri".
22. Asa zice Domnul: "Iata vine un popor din tara de la miazanoapte, un popor mare se ridica de la marginile pamantului si ai sai tin in mana arcul si sulita.
23. Si sunt cruzi si neindurati; glasul lor mugeste ca marea si vin pe cai, gata sa lupte ca un singur om, impotriva ta, fiica Sionului".
24. Noi am auzit de ei si ne-au slabit mainile de spaima; ne-au cuprins groaza si dureri ca ale femeii ce naste.
25. Sa nu iesiti la camp, nici la drum sa nu plccati, caci sabia dusmanilor si groaza sunt pretutindeni.
26. Fiica poporului Meu, incinge-te cu sac si-ti presara cenusa pe cap; tanguieste-te ca dupa moartea singurului tau fiu! Plangi amar, ca fara de veste va veni pierzatorul asupra voastra!
27. Turn te-am pus in mijlocul poporului Meu si stalp, ca sa afli si sa urmaresti drumul lor.
28. Acestia cu totii sunt razvratiti, indarjiti si semanatori de clevetiri; sunt arama si fier, toti sunt niste stricati.
29. Foalele s-au ars, plumbul s-a topit de foc si turnatorul in zadar a topit, ca cei rai nu s-au ales.
30.
Argint de lepadat se vor numi, ca Domnul i-a lepadat".
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 746

Voteaza:

Vestirea navalirii unui neam strain. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE