Sfantul Mucenic Longhin Sutasul

Sfantul Mucenic Longhin Sutasul Mareste imaginea.

Sfantul Mucenic Longhin Sutasul a facut parte din armata condusa de Pontiu Pilat. El a fost cel care a avut in comanda paza Crucii la Rastignirea Domnului si paza Sfantului Mormant. Datorita minunilor petrecute la moartea Domnului (pamantul s-a cutremurat, soarele s-a intunecat, mormintele s-au deschis si pietrele s-au despicat), acesta a marturisit: "Cu adevarat Acesta a fost Fiul lui Dumnezeu" (Matei 27: 54).

Cand iudeii au aflat de Invierea lui Hristos, au mers sa-i mituiasca pe soldati, ca acestia sa spuna ca trupul Domnului a fost furat de ucenicii Sai. Longhin insa nu s-a lasat cumparat, ci a lepadat centura militara si s-a botezat impreuna cu alti doi soldati. Impreuna cu cei doi a parasit Ierusalimul si a mers in Capadocia. Aici a convertit pe multi pagani la crestinism.

Iudeii au insitat atat de mult ca Longhin sa fie ucis, incat Pilat va trimite soldati sa-l prinda si sa-l ucida prin decapitare. Sfantul Longhin cunoscandu-si sfarsitul a iesit in intampinarea soldatilor si i-a primit la el cu multa caldura. Pe cand soldatii dormeau, Sfantul Longhin s-a rugat toata noaptea pentru iesirea sufletului sau. In zori, soldatii au ramas uimiti sa afle ca cel care i-a gazduit este cel cautat sa fie ucis. Au dorit sa nu-l omoare, dar Sfantul Longhin le-a cerut sa implineasca porunca primita. Acestia l-au decapitat, iar capul sau a fost adus la Ierusalim ca Pilat sa fie incredintat de moartea acestuia.

Tot astazi, facem pomenirea:
- A doi sfinti mucenici care au murit impreuna cu Sfantul Longhin;
- Sfintilor Mucenici Leontie, Dometie, Terentie si Domnin;
- Sfantului Cuvios Mal.

Maine, facem pomenirea Sfantului Proroc Osea.

Sursa: CrestinOrtodox.ro
 

Calendar Ortodox29 Mai 2012

Vizualizari: 14674

Voteaza:

Sfantul Mucenic Longhin Sutasul 5.00 / 5 din 3 voturi. 2 review utilizatori.

Comentarii (2)

  • simona turkPostat la 2015-10-16 11:21

    Sfinte Mucenice Longhin Sutasul multumim pentru rugaciunile care le faci neincetat pentru noi pacatosii catre Domnul Dumnezeu,roaga-te sa ierte pacatele noastre si sa ne ocroteasca in continuare dupa mare mila Sa,Amin!

  • muntean vasilePostat la 2010-10-16 17:16

    DA AZI ESTE POMENIT SUTASUL LONGHIN CARUIA I-A TAIAT TIBERIU IMPARAT PRIN ORDIN, CAPUL LUI SI LA INCA DOI DIIN SOLDATZII CARE PAZISERA MORMANTUL DOMNULUI CA NU A VRUT SA PRIMEASCA BANI SA MINTA CA EI DORMEAU SI APOSTOLII L-AU ,,,FURAT... PE Hristos Domnul==iar pentru marturisirea adevarului, INVIEREA LUI IISUS, AU PLATIT CU VIATZA, ESTE ARUNCAT INTR-UN GUNOI SI SE ARATA IN VIS UNEI NEVAZATOARE VADUVE LA CARE II MOARE IN ACESTE IMPREJURARI SI FIUL SI GASINDU-L II RIDICA O BISERICA IN URMA DOBANDIRII VEDERII OCHILOR.... TOATE MINUNILE AU DOZA LOR DE SCEPTICISM INCORPORAT PT CEI CARE NU CRED PACE SI BUCURIE IN HRISTOS, DUMNEZEU SI OM!!

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.RETELE SOCIALE

Afiseaza Calendarul Ortodox