Sfantul Pangratie; Cinstirea Icoanei Maicii Domnului de la Manastirea Neamt

Sfantul Pangratie; Cinstirea Icoanei Maicii Domnului de la Manastirea Neamt Mareste imaginea.

Sfantul Pangratie s-a nascut in Antiohia. Va ajunge impreuna cu parintii sai in Ierusalim, pentru a asculta cuvintele si a vedea minunile lui Hristos. In Ierusalim, Sfantul Pangratie s-a facut cunoscut Apostolului Petru. Primeste Sfantul Botez dupa Inaltarea Domnului. Mai tarziu, dupa ce vietuieste un timp intr-o pestera, Sfantul Apostol Petru l-a hirotonit episcop al Tavromeniei (Taomirna), in Sicilia. Aici, Sfantul Pangratie a daramat idolii si a convertit pe multi pagani la crestinism.

Acvilin, un comandant pagan, auzind ca intreaga cetate a Tavromeniei a devenit crestina, a pornit spre ea cu armata, cu gandul de a o distruge. Sfantul Pangratie a iesit din cetate impreuna cu clerul, purtand in maini Sfanta Cruce. Cand armata pagana s-a apropiat de cetate, a cazut asupra lor intuneric, incat soldatii, cuprinsi de spaima, s-au omorat intre ei. Asa a fost salvata cetatea prin rugaciunea lui Pangratie.

Dupa moartea lui Bonifatie, conducatorul Siciliei convertit la crestinism, Sfantul Pangratie a fost ucis de Montan, noul conducator al Siciliei.

Icoana Maicii Domnului de la Manastirea Neamt

Icoana Maicii Domnului de la Manastirea Neamt este cinstita incepand cu anul 2018, pe 9 iulie. Aceasta zi de cinstire a fost trecuta in calendarul ortodox cu cu aprobarea Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane.

Citeste mai multe informatii despre: Icoana Maicii Domnului de la Manastirea Neamt - Lidianca;

Tot in aceasta zi, facem pomenirea:
- Sfantului Mucenic Ciprian, Arhiepiscopul Ciprului;
- Sfantului Ierarh Mucenic Chiril, episcopul Gortinei;
- Sfintilor Mucenici Andrei si Prov.

Maine, facem pomenirea Sfintilor 45 de Mucenici din Nicopolea Armeniei.

Sursa: CrestinOrtodox.ro

Calendar Ortodox

Pe aceeaşi temă

09 Iulie 2019

Vizualizari: 35894

Voteaza:

Sfantul Pangratie; Cinstirea Icoanei Maicii Domnului de la Manastirea Neamt 4.75 / 5 din 4 voturi. 1 review utilizatori.

Cuvinte cheie:

Sfantul Pangratie

Comentarii (1)

  • simona turkPostat la 2015-07-09 12:14

    Sfinte Pangratie roaga-L pe Atotmilostivul Iisus Hristos sa ne ierte pe noi pacatosii si sa ne izbaveasca de caderea in pacate! Amin!

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE

Afiseaza Calendarul Ortodox