Sfintii Chiric si Iulita

Sfintii Chiric si Iulita Mareste imaginea.

Sfanta Iulita a trait in vremea imparatului Diocletian (284-305). A ramas vaduva la putin timp dupa nasterea fiului ei, Chiric.

Cand Diocletian a declansat persecutiile impotriva crestinilor, Sfanta Iulita si-a luat fiul si a plecat din Iconia in Seleucia. Aici este arestata si dusa inaintea judecatorului sub acuzatia ca este crestina. Judecatorul, ca sa o faca sa-si lepede credinta in Hristos, l-a luat pe Chiric pe genunchi si i-a adresat cateva cuvinte. Chiric, desi avea doar trei ani, a strigat: "Eu sunt crestin si vreau cu mama mea!". In urma acestor cuvinte, judecatorul l-a lovit pe Chiric cu piciorul, iar copilul s-a rostogolit pe treptele de piatra si si-a dat duhul. Dupa chinuri cumplite, Iulitei i s-a taiat capul. Moastele sfintilor mucenici Chiric si Iulita sunt facatoare de minuni. O parte din sfintele lor moaste se afla la Ohrida, in Biserica Sfintei Nascatoare de Dumnezeu Vindecatoarea.

Tot in aceasta zi, facem pomenirea:
- Sfantului Cuvios Iosif, arhiepiscopul Tesalonicului;
- Sfantului Vladimir, luminatorul Rusiei;
- Sfantului Mucenic Lolian.

Maine, facem pomenirea Sfantului Ierarh si Mucenic Atinoghen.

Sursa: CrestinOrtodox.ro
 

.

Calendar Ortodox

28 Mai 2012

Vizualizari: 29233

Voteaza:

Sfintii Chiric si Iulita 5.00 / 5 din 6 voturi. 1 review utilizatori.

Cuvinte cheie:

Sfintii Chiric si Iulita

Comentarii (1)

  • simona turkPostat la 2015-07-15 11:02

    Fie ca Domnul Savaot sa se indure de noi pacatosii prin ale voastre rugaciuni Sfintilor Chiric si Iulita,sa ne izbaveasca de vrajmasii cei vazuti si nevazuti! Doamne ajuta la fiecare!

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE

Afiseaza Calendarul Ortodox