Sfintii Mucenici Carp, Papil, Agatodor si Agatonica

Sfintii Mucenici Carp, Papil, Agatodor si Agatonica Mareste imaginea.

Sfantul Mucenic Carp a fost episcopul Tiatirei, iar Sfantul Papil a fost diaconul sau. Ei au patimit in locul nasterii lor - cetatea Pergam, in vremea imparatului Decius si a proconsulului Valerius. Au fost legati si tarati de cai, insa, un inger al Domnului le-a vindecat ranile. Agatodor, servitorul lui Carp a marturisit ca si el este crestin si a fost supus si torturii. Au fost legati din nou si tarati de cai. Sfantul Carp a fost atat de rau batut, incat tot trupul ii era o rana. Cu toate acestea el zambea, marturisind ca face acest lucru pentru ca a vazut cerurile deshise si pe Domnul sezand pe tron, inconjurat de heruvimi si serafimi.

Sfantul Papil, desi era supus chinurilor, a vindecat un orb, minune care i-a facut pe multi sa primeasca credinta in Hristos.

Au fost aruncati la fiare, dar au iesit nevatamati. Apoi au fost pusi intr-un cuptor de foc. In flacari a sarit si Agatonica, sora Sfantului Carp, insa, focul nu s-a atins de ei. Dupa alte chinuri, au fost decapitati cu sabia.

Tot astazi facem pomenirea:
- Aducerea moastelor Sfantului Apostol Andrei la Iasi;
- Sfantului Mucenic Florentie;
- Sfantului Mucenic Dioscor;
- Sfantului Nichita Patriciu, marturisitorul;
- Sfantului Mucenic Veniamin, diaconul;
- Sfantului Mucenic Antigon;
- Sfintei Mucenite Hrisi.

Maine, facem pomenirea Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iasi.

Sursa: CrestinOrtodox.ro

Calendar Ortodox29 Mai 2012

Vizualizari: 12981

Voteaza:

4.75 / 5 din 4 voturi.

Comentarii (1)

  • simona turkPostat la 2015-10-13 12:00

    Sfintilor Agatador,Carp,Papil si Agatonica fiti noua pacatosilor mijlocitori care Domnul Dumnezeu si rugati-va pentru iertarea pacatelor noastre,si pentru cei raposati si sa trimita Bunul Dumnezeu pace intre popoare si intelegre intre oameni,Amin!

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.RETELE SOCIALE

Afiseaza Calendarul Ortodox