Fericirea

Fericirea Mareste imaginea.

Viata noastra trebuie sa fie o viata fericita. Si ea poate fi astfel, cu o singura conditie: sa vrem acest lucru. Faptul ca intalnim nenumarate persoane lipsite de un chip fericit, este din cauza cautarii ei unde nu trebuie. Daca limitam fericirea doar la o bunastare sociala (casa, masina, serviciu etc), atunci este explicabil de ce intalnim atat de multe chipuri triste. Adevarata fericire este mai mult decat starea de bine data de implinirea unor pofte si nevoi trupesti.



Un crestin nu poate spune ca este fericit pentru ca poseda anumite lucruri. Daca marturiseste ca este fericit o face in virtutea faptului ca este iubit si iubeste. Fara persoana iubita, viata sa este mai mult moarte decat viata. Sa fim intelesi, adevarata fericire nu rasare, creste si rodeste decat din si in iubire. De aceea, ori de cate ori intrebam pe cineva daca este fericit, intrebarea ar trebui legata de impartasirea unei iubiri. Altfel spus, doresti sa stii daca iubirea a ajuns la o intalnire implinita.

Fericirea poate fi traita si in situatii tragice, chiar daca acest lucru este de neinteles pentru multi. De exemplu sunt persoane care desi sufera de boli cumplite, le auzi spunand ca sunt bucuroase de viata, ca sunt nopti cand nu pot dormi de fericire, le vezi chipul luminat. Cum e oare posibil asa ceva? Prin unirea cu Hristos. Iar intensitatea fericirii este data de masura realizarii asemanarii cu Dumnezeu.

S-a spus ca fericirea trebuie conceputa felurit, in functie de varsta celui care o cauta. Ca una este sa faci fericit un copil si altceva un varstnic. Dar acest lucru ar fi valabil daca fericirea ar consta in bunuri materiale. Atat copilul cat si batranul pot fi fericiti cu adevarat atunci cand simt ca sunt iubiti si iubesc.

Altii au afirmat ca fericirea este o suma de bucurii care induc, pentru o scurta perioada de timp, o anume stare de bine. Dar se pierde din vedere ca Hristos nu e genul de persoana care astazi sa fie prezent, iar maine sa lipseasca de la intalnire. De aceea, unirea cu El ii ofera omului o neincetata stare de bine, o fericire vesnica.

Cu totii ne dorim sa fim fericiti. Numai ca noi cautam fericirea oriunde, numai in Dumnezeu nu.

Va rog sa le vestiti celor nefericiti, ca in orice clipa pot deveni fericiti daca se unesc cu Dumnezeu.

Adrian Cocosila

.
Pe aceeaşi temă

02 Aprilie 2012

Vizualizari: 28035

Voteaza:

Fericirea 5.00 / 5 din 5 voturi. 13 review utilizatori.

Comentarii (13)

  • Bogdan GramaPostat la 2012-10-02 18:31

    Asa este...Dumnezeu sa ne ajute sa fim fericiti tot timpul...gandindu-ne doar la credinta si la EL.

  • andriesei florentinaPostat la 2012-05-31 12:05

    Nustiu daca pot da o definitie la cuvantul" fericire"Sunt multe fericiri, adevarat; ai reusit la examen ,esti fericit,ti-ai cumparat o masina,o casa...esti fericit; ai nascut un copil ,esti fericit,te simti realizat,esti fericit si multe altele dar toate sunt trecatoare.Una singura e vesnica:Fericirea, in cea de a treia lume,acolo unde este numai bucurie,cantare,lumina si viata vesnica si-anume Raiul si Imparatia cerurilor.

  • Sandu-Gabriel VasilePostat la 2012-01-14 21:38

    Așa este părinte. Delicat articol. Doamne ajută!

  • Constanta SzlavicsPostat la 2012-01-14 18:40

    Fericirea se afla in casa celor cu credinta in Bunul Dumnezeu! Doamne ajuta!

  • Vasa NastaPostat la 2012-01-14 00:58

    Fericit este cel ce Nadajduieste intru Domnul si lasa ca toate realizarile lui sa vina numai de la Domnul Nostru Iisus Hristos ! Amin.

  • Marina ConstantinescuPostat la 2012-01-13 18:37

    Un articol deosebit de sensibil, scris cu dragoste, din dragoste. As adauga la fericire, posibilitatea de a munci ceea ce iti place si ceea ce te face folositor celorlalti. faptul ca esti de folos aduce fericire, esti util, existi, oamenii sunt multumiti de munca ta. Felicitari pentru articol !

  • Desanca TismanarPostat la 2012-01-13 16:59

    Sa fim fericiti cu totii !

  • codruta osanPostat la 2012-01-13 12:07

    absolut adevarat. :)

  • costel popescu Postat la 2012-01-13 11:02

    Societatea din zilele noastre ii spune omului ca a fi fericit inseamna a fi realizat material. Iar daca omul nu ajunge niciodata la a avea anumite lucruri, cade in depresie. Asa ca societatea prin reclama nu face decat sa-l tina pe om intr-o continua cautare a fericirii, pe care nu o va atinge niciodata, pentru ca cea propusa e un surogat.

  • Dragos CristianPostat la 2012-01-13 10:59

    Foarte bine scris ! Intradevar fericirea poate fi gasita si in cele mai marunte lucruri dar mai presus de toate in Dumnezeu ! Doamne Ajuta !

  • darius porumb Postat la 2012-01-13 10:50

    Salutare, daca de atata vreme ne bucuram de frumoasele teme in care Adrian ne surprinde cu esenta adevarului care ne mai lumineaza vederea launtrica, as incuraja cu mare incredere aparitia unei carti cu toate articolele spre bucuria multora.

  • silaghii doruPostat la 2012-01-13 10:37

    Fericirea poate fi traita si in situatii tragice, chiar daca acest lucru este de neinteles pentru multi. UN ARTICOL FOARTE FRUMOS CINSTE VOOA!!!

  • carmen carmenutzaPostat la 2012-01-13 09:51

    Foarte frumos si adevarat articol.Imi place foarte mult.Iti ajunge direct la suflet la cat de adevarat e.Multumim!

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE