Telefonul mobil si inselarea zilnica

Telefonul mobil si inselarea zilnica Mareste imaginea.

A fi crestin (om) inseamna a trai aici si acum, insa a cuprinde cu gandul si a aduna in inima ta pe toti cei vii si pe toti cei morti. “Aici si acum" se petrec toate, “aici si acum" ne aflam inaintea lui Dumnezeu, iar nu “atunci si acolo"

Vedem cum pustnicii si sihastrii cei mai retrasi ne scriu despre comuniunea cu semenii. Cum ar fi posibil acest lucru, daca nu datorita darului lui Dumnezeu daruit omului cu viata curata si cu dragoste sincera.

Astazi intalnim din ce in ce mai multe mesaje si cuvinte, din ce in ce mai multe si mai rapide mijloace de transmitere a mesajelor video si audio. Cu toate acestea, comunicarea reala si simtitoare dintre doua persoane devine pe zi ce trece mai grea, ba chiar aproape imposibila.

Ne inselam crezand ca stim sa comunicam, atunci cand vorbim multe minute la telefon. Ne inselam crezand ca avem multi prieteni, atunci cand sunam sau suntem sunati de catre multi. Ne inselam cand ne simtim importanti, atunci cand telefonul zornaie neincetat.

Comunicarea nu sta in numarul minutelor vorbite, iar numarul prietenilor nu este totuna cu numarul persoanelor langa care ne petrecem ziua. A comunica si a fi prieten implica alte coordonate, fara a le anula insa pe cele dintai.

Telefonul mobil si inselarea zilnica

Telefonul mobil, utilizat fara discernamant, in defavoarea noastra, ne impiedica sa traim in lumea reala. Folosirea inconstienta a telefonului mobil, intr-o foarte mare masura, ne face sa traim cu mintea intr-o lume inchipuita.

"Daca la inceput micul obiect era destinat unor comunicari urgente, aflarii unor solutii in situatii de criza, acum suntem cu totii robii lui. Suntem atat de legati de el incat nu mai putem concepe viata fara el. A devenit ceva esential, un fel de membru al corpului nostru."

Telefonul mobil ne fura familiilor noastre si ne duce in alta parte, ne fura camerei noastre si ne duce intr-un alt loc, ne fura clipei prezente si ne duce in alt timp.

Multimea minutelor vorbite este direct proportionala cu multimea clipelor de absenta. Cu cat omul vorbeste mai mult la telefon, cu atat el este mai absent din viata imediata, din momentul prezent si locul prezent.

Telefonul este de mare folos omului care il foloseste cu intelepciune. Ratiunile lui Dumnezeu puse in creatie sunt fascinante, daca ne gandim cum din pamant se scot toate materialele necesare realizarii unor asemenea inventii.

Toate sunt bune, cand sunt folosite cu masura. Toate ne sunt ingaduite, atata timp cat ne sunt de folos. Insa, omul duce la extrem folosirea oricarui dar al lui Dumnezeu.

Pentru ca nu se ia cu multumire si masurat, cu bucurie si spre un folos real, telefonul mobil va deveni unul dintre cei mai mari dusmani actuali ai omului. Fiind ceva “curat", multi nu vor avea inspiratia de a se gandi de doua ori inainte de a-si cumpara un al doilea telefon, in a se abona la o oferta cu mai multe minute, ori in a vorbi la telefon pana la inchiderea bateriei.

Radiatiile nu vor ramane fara urmari. Cancerul ne este deja din ce in ce mai familiar.

Oare cine vorbeste despre multimea riscurilor si despre sanatatea reala a omului ?! Sunt cativa parinti si cativa oameni de stiinta, insa cine sa ii ia in seama. Profetii au fost intotdeauna trecuti cu vederea in vremea vietii lor. Abia dupa ce nu au mai fost, lumea si-a adus aminte de cuvintele lor.

Marile companii de telefonie mobila castiga bani din aceasta treaba, si inca multi.

Noi insa, ramanem si fara bani si fara sanatate.

Teodor Danalache

Pe aceeaşi temă

02 Aprilie 2012

Vizualizari: 6426

Voteaza:

Telefonul mobil si inselarea zilnica 5.00 / 5 din 1 voturi. 3 review utilizatori.

Comentarii (3)

  • florin moisiiPostat la 2010-11-01 20:45

    Aşa e...!

  • maria timboc Postat la 2010-10-01 14:04

    Avem ochi, dar nu vedem, avem urechi, dar nu auzim...

  • A IoanPostat la 2010-10-01 12:34

    Ai mare dreptate...

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE