Scrie ce simti

Scrie ce simti Mareste imaginea.

Am stat si am plans. Si am facut asta de abia dupa ce m-am oprit. Pentru ca m-am scarbit sa mai alerg zambind, ca un magar dupa morcovul din varful unditei celui care il calareste. Am ajuns sa imi dau seama de anumite lucruri si cred ca Andrei Muresanu mi-ar spune “Buna dimineata! Din somnul cel de moarte."

Nu conteaza Cuvantul lui Dumnezeu. Pentru ca exista niste etape pe care mintea omului trebuie sa le parcurga pana sa ajunga acolo, cum ar fi, sa lupte impotriva orgoliului prostesc, sa aiba curaj, nu tupeu. Apoi, mai departe, sa priveasca macar odata pe zi cerul, sa inteleaga ca Universul e cu mult peste limitele intelegerii. Sa se gandeasca la basmul si literatura romaneasca care e plina de semne de avertizare (vezi lupul din capra cu 3 iezi, inainte sa deschida oricui sta la usa si bate). Pana acolo mai avem, educatia, interpretarea, atitudinea ca trepte majore in viata.

Oamenii al caror spirit doarme, fac ceea ce alti oameni spun, cred si simt si asa a fost de-a lungul vremurilor. Nebunia nu este neaparat ceva gresit daca e sa privesti in timp si dintr-un unghi universal, uneori este un lucru bun, spus sau facut intr-un moment nepotrivit, unui om nepregatit sau unei multimi de oameni vanitosi sau farisei.. (vezi cazul lui Isus). si cum sa iti alegi momentul, cand ziua de maine nu e a ta, cand nu trebuie sa lasi pe maine ce poti sa faci azi, cand in tine setea dupa dreptate si adevar clocoteste si arde tot mai tare?

Sunt curios referitor la spusele lui Pavel, daca cu tiganul trebuie sa fi tigan, cu hotul trebuie sa te faci hot ca sa ii arati ca ii cunosti nebunia?

Spune mereu Adevarul chiar daca asta iti va aduce moartea, spunea odata Hamlet.Un tip mai aproape de zilele noastre zicea ca daca.. spui mereu Adevarul nici nu mai trebuie sa ti minte nimic.

Ai spus vreodata ce ai simtit cu adevarat? Fata in fata cu un om, i-ai spus atunci cand te-a intrebat sau cand avea nevoie de o indrumare, cu sinceritate, primul gand care ti-a venit in minte sau tu esti doar un papagal mic, dragut si sociabil intr-o jungla asfaltata?

L-ai ucis cu lumina ta pentru ca el inca se juca cu intunericul in umbra religiei si pretindea ca stie ce vrea, fara sa fie asa? Nu ma refer la a predica prin parcuri si prin piete, dar cand o situatie se denatura, ai avut curajul sa spui STOP unui lucru care desi era corect pentru omul indiferent, tu simteai ca nu era bun?

Te intreb toate astea, pentru ca eu am facut-o de cateva ori si nu stiu daca sa imi para rau sau bine, vazand reactiile. De altfel, ce am scris mai sus, este ce am simtit si ma agat cu tot sufletul de speranta ca “Toate lucrurile lucreaza inspre binele celor ce il iubesc pe Dumnezeu”.

Cu dragoste si respect, Fabi Olariu.

Despre autor

Olariu Fabi Olariu Fabi

Colaborator
7 articole postate
Publica din 30 Iunie 2010

Pe aceeaşi temă

03 August 2012

Vizualizari: 1688

Voteaza:

Scrie ce simti 0 / 5 din 0 voturi. 1 review utilizatori.

Comentarii (1)

  • elena bostanPostat la 2019-08-07 14:44

    Multumesc pentru acest articol. Obisnuiam sa spun "in gluma" ca, din cauza ca am memoria "scurta", nu imi permit sa spun decit adevarul, in felul asta nu trebuie sa tin minte vreodata ce minciuni am spus :)

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE