Banane prajite

Banane prajite Mareste imaginea.
Banane prajite 24 Martie 2014


Timp preparare: 10 minute

Timp de gatit: 15 minute

Durata totala: 25 minute

Portii: 4


Banane prajite - un desert cu tenta asiatica. Se prepara usor si sunt foarte gustoase.

Ingrediente:
  • 4 banane mari
  • 100g faina de grau
  • 1 lingura amidon
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura nuca de cocos rasa
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • coaja de la o lamaie
  • 1 strop esenta rom
  • ulei de floarea soarelui
  • un praf de sare
  • apa minerala
  • 130 ml apa
  • 50g zahar brun
Instructiuni:

Amestecam faina cu amidonul, zaharul, scortisoara, nuca de cocos, esenta de rom si praful de sare. Turnam apoi apa minerala, putin cate putin, pana obtinem un aluat, asemanator cu cel al clatitelor. Adaugam coaja de lamaie si il lasam sa odihneasca vreme de 10 minute. Decojim bananele si le taiem felii groase. Dam fiecare felie de banana prin aluat. Le prajim pe fiecare parte in ulei incins si le scoatem pe o hartie de bucatarie, ca sa absoarba surplusul de ulei. Intr-un vas pregatim un sos din 50g zahar brun si 130ml apa. Amestecam bine zaharul si apa si le lasam sa fiarba 6 minute, pana obtinem un sirop inchis la culoare si dens. Il adaugam fierbinte peste banane.

Pe aceeaşi temă

24 Martie 2014

Vizualizari: 32408

Voteaza:

Banane prajite 5.00 / 5 din 3 voturi. 1 review utilizatori.

Comentarii (1)

  • petru petruPostat la 2013-03-19 17:14

    foarte bune. modul asiatic de servire este urmatorul: langa farfuria cu banane abia scoase din tigaie se pune un castron cu apa rece. se taie o bucata de banana (sau se ia o felie daca se respescta reteta de mai sus), se inmoaie in apa rece, se scoate dupa 3-4 secunde, deasupra se toarna sosul de caramel si apoi se serveste.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE

Aboneaza-te la newsletter Retete de post