Gogosi de post

Gogosi de post Mareste imaginea.

 

Ingrediente:

500 grame faina, un cubulet de drojdie (25 g.), o lingurita rasa de sare, o lingura rasa de zahar, cca. 200 ml. apa calduta


Mod de preparare:

Faina se pune intr-un vas, la mijloc se face un cuib, se pune drojdia cu lingura de zahar si apa calduta (nu rece sau fierbinte). Drojdia, zaharul si apa se amesteca in cuib pina se obtine o pasta (nu se amesteca cu toata faina, doar putina, in cuib), dupa ce s-a facut pasta se adauga faina deasupra si se lasa pina rasare (iese pasta la suprafata).


Se adauga apa calduta si se framinta o coca mai moale si se lasa la dospit, pina creste in volum (dospitul se face la cald).


Cind coca e crescuta se incinge uleiul intr-o cratita, se ia cu mina si se fac scovergi, fie rotunde, mari cit cratita, fie ovale, de marimea palmei. Se coc pe-o parte si pe alta, se pudreaza cu zahar si se servesc calde.

09 Februarie 2012

Vizualizari: 47581

Voteaza:

Gogosi de post 4.67 / 5 din 3 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE

Aboneaza-te la newsletter Retete de post