Prajitura Flodni

Prajitura Flodni Mareste imaginea.
Prajitura Flodni 24 Martie 2014


Timp preparare: 1 ore 20 minute

Timp de gatit: 50 minute

Durata totala: 2 ore 10 minute

Portii: 10


Prajitura Flódni combina arome de nuca, mac, scortisoara, mere si prune. Este cea mai populara si apreciata prajitura evreiasca.

Ingrediente:
  • 300 g faina
  • 125 g margarina
  • 1 lingura de zahar
  • 1 varf cutit sare
  • 5 g drojdie
  • 100 ml vin alb
  • 175 g mac macinat
  • 28 g miere
  • 55 g stafide
  • 62 g pesmet (alb) dulce
  • 250 ml apa
  • coaja de lamaie
  • zahar cu vanilie
  • 150 g nuca macinata
  • 265 g zahar
  • coaja de portocale
  • 375 g mere
  • 22 g nuca macinata
  • scortisoara
  • 550 g dulceata de prune.
Instructiuni:

Punem intr-un vas ingredientele pentru aluat - 300 g faina, 125 g margarina, 1 lingura de zahar, 1 varf cutit sare, 5 g drojdie, 100 ml vin alb. Framantam pana obtinem un aluat uniform. Apoi il punem sa se odihneasca in frigider. Ca sa obtinem umplura de mac avem nevoie de 175 g mac macinat, 125 g zahar, 15 g miere 10 g stafide, 10 g pesmet (alb) dulce (biscuiti macinati), 125 ml apa, coaja de lamaie, zahar cu vanilie. Punem la fiert apa, mierea si zaharul. Cand au dat in clocot, le luam de pe foc si le adaugam peste celelalte ingrediente. Amestecam pana omogenizam compozitia. Umplutura de nuca o facem dupa aceiasi pasi folositi la obtinerea umpluturii de mac. Pentru umplutura de nuca avem nevoie de 150 g nuca macinata, 125 g zahar, 30 g pesmet (alb) dulce 13 g miere, 15 g stafide, 125 ml apa, coaja de lamaie, coaja de portocale, zahar cu vanilie. Pentru umplutura de mere ne trebuie 375 g mere, 30 g stafide, 22 g nuca macinata, 22 g pesmet (alb) dulce, scortisoara. Curatam merele, le dam pe razatoare si le amestecam bine cu ingredientele mentionate. Dupa ce am finalizat umpluturile, scoatem aluatul din frigider si il portionam in 5 bile pe care le vom intinde in forma de cerc. Apoi coacem trei foi, timp de 10 minute. Intindem intr-o tava de tort o foaie de aluat cruda. Peste ea se adauga umplutura de mac. Peste aceasta punem o foaie coapta si dupa aceea umplutura de nuca. Punem o alta foaie coapta si un strat de dulceata de prune. Apoi punem ultimul blat copt si umplutura de mere. Peste umplutura de mere intindem o foaie de aluat cruda. Compozitia o dam la copt pentru 50 de minute, intr-un cuptor preincalzit la 180 grade.

24 Martie 2014

Vizualizari: 29620

Voteaza:

Prajitura Flodni 5.00 / 5 din 1 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE

Aboneaza-te la newsletter Retete de post