Axion la Adormirea Maicii Domnului

Axion la Adormirea Maicii Domnului Mareste imaginea.

Axion la Adormirea Maicii Domnului

Neamurile toate te fericesc pe tine, una, de Dumnezeu Nascatoare! Biruiescu-se hotarele firii intru tine, Curata Fecioara, ceea ce esti dupa nastere fecioara si dupa moarte – vie. Mantuieste pururea, Nascatoare de Dumnezeu, mostenirea ta!

 
Aleasa este, cu adevarat, ca soarele, pentru ca este incununata cu toate razele darurilor dumnezeiesti si straluceste mai vartos intre celelalte lumini ale cerului.


Aleasa este si frumoasa ca luna, pentru ca ea, cu lumina sfinteniei, stinge celelalte stele si, pentru marea si minunata ei stralucire, de toate siragurile stelelor celor de taina se cinsteste, ca o imparateasa.


Aleasa este ca revarsatul zorilor, pentru ca ea a gonit noaptea si toata intunericimea pacatului, si a adus in lume ziua cea de viata purtatoare.[...]


Aleasa este, pentru ca este fecioara mai inainte de nastere, fecioara in nastere, fecioara si dupa nastere, adancime nepriceputa a bunatatilor si icoana insufletita a frumusetilor celor ceresti. Este o gradina incuiata, dintru care a iesit floarea cea nevestejita, si fantana pecetluita, dintru care a curs izvorul vietii, Hristos... (Sf. Ierarh Martir Antim Ivireanul)

Pe aceeaşi temă

21 Mai 2012

Vizualizari: 35121

Voteaza:

5.00 / 5 din 1 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE