Rugaciune pentru bolnavul care nu poate dormi

Rugaciune pentru bolnavul care nu poate dormi Mareste imaginea.

Domnului sa ne rugam.

Doamne miluieste.

Dumnezeule cel mare si laudat, necuprins de gand si de cuvant, care ai zidit pe om cu mana Ta, tarana luand din pamant, si cu chipul Tau l-ai cinstit pe el; Iisuse Hristoase, numele cel preadorit, impreuna cu Parintele Tau cel fara de inceput si cu Preasfantul si Bunul si de viata Faca­torul Tau Duh, arata-Te la robul Tau (N) si-l cerce­teaza, in suflet si in trup, fiind rugat de preamarita stapana noastra, de Dumnezeu Nascatoarea si pururea Fecioara Maria; de sfintele puteri ceresti fara de trup; de cinstitul, maritul, proorocul, inaintemergatorul si Botezatorul Ioan; de sfintii, maritii si intru tot laudatii Apostoli; de cei intre sfinti parintii nostri si dascali ai lumii: Vasile cel Mare, Grigore de Dumnezeu cuvantatorul si Ioan Gura de Aur; de Atanasie, de Chiril, de Nicolae cel din Mira, de Spiridon, facatorul de minuni, si de toti sfintii ierarhi; de sfantul apostol intaiul mucenic si arhidiacon Stefan; de sfintii, maritii si marii mucenici Gheorghe, purtatorul de biruinta, Dimitrie, izvoratorul de mir, Teodor Tiron si Teodor Stratilat si de toti sfintii mucenici; de preacuviosii si de Dumnezeu purtatorii parintii nostri Antonie, Eftimie, Sava cel sfintit, Teodosie incepatorul vietii de obste, Onufrie, Arsenie, Atanasie cel din Aton, si de toti preacuviosii parinti; de sfintii si tamaduitorii fara de arginti Cosma si Damian, Chir si Ioan, Pantelimon si Ermolae, Samson si Diomid, Mochie si Anichit, Talaleu si Trifon si de Sfantul (N), a carui pomenire savarsim si de toti sfintii Tai.

Si da robului Tau (N) somn de odihna, somn trupesc, de sanatate, de mantuire si de viata, tarie sufletului si trupului. Si precum oarecand ai cercetat pe Abimeleh, robul Tau, la via Agripei, si i-ai dat lui somn mangaietor, ca sa nu vada caderea Ierusalimului, si l-ai adormit pe el cu somn intaritor si iarasi l-ai sculat intr-o clipa devreme spre slava bunatatii Tale; inca si pe sfintii Tai, maritii sapte tineri, i-ai aratat vestitori marturiei aratarii Tale in zilele lui Deciu imparatul si prigonitorul, pe care i-ai adormit in pestera trei sute saptezeci si doi de ani si ca niste prunci ce se incalzesc la sanul maicii lor n-au suferit nici o stricaciune, spre lauda si slava iubirii Tale de oameni si spre aratarea si adeverirea nasterii noastre celei de a doua si a invierii tuturor; insuti dar, Iubitorule de oameni imparate, vino si acum, cu pogorarea Sfantului Tau Duh, si cerce­teaza pe robul Tau (N), si-i daruieste sanatate, tarie si buna vartute prin bunatatea Ta, pentru ca de la Tine este toata darea cea buna si tot darul cel desavarsit.

Ca Tu esti doctorul sufletelor si al trupurilor noas­tre, si Tie slava si multumire si inchinaciune inaltam, impreuna si Parintelui Tau celui fara de inceput si Preasfantului si Bunului si de viata Facatorului Tau Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Pe aceeaşi temă

18 Mai 2012

Vizualizari: 107594

Voteaza:

Rugaciune pentru bolnavul care nu poate dormi 4.50 / 5 din 4 voturi. 8 review utilizatori.

Comentarii (8)

  • vasilica stancuPostat la 2013-01-17 21:05

    Pentru Marian Ionita Eu cred ca noi toti am trecut si mai trecem prin ce treci tu.Dar cu multa rugaciune ai sa ajungi la o pace sufleteasca cum n-ai trait in viata ta.Casa Domnului ,,Biserica Ortodoxa,, te asteapta.Un duhovnic iti trebuie, pentru o buna indrumare. Fara rugaciune este si normal sa ai starile pe care le ai .Spovedania si Sf Impartasanie ,te scapa de toate trairile rele.Doamne Ajuta !Maica Domnului si Sfintii sa fie cu tine.Cere ajutor si ingerului tau.Ai sa vezi ca o sa te ajute.

  • iulian belciuPostat la 2011-03-02 12:57

    si eu de 2 zile sufar de depresie,iar azi am descoperit site-ul asta si am citit cateva rugaciuni si deja ma simt mai bine.Doamne ajuta!

  • Radu VescuPostat la 2010-11-09 22:12

    EU CITESC CAT MAI DES BIBLIA CA SA NU DAU VOIE GANDURILOR NEGATIVE SI ASA SCAP DE DEPRESIE

  • Radu VescuPostat la 2010-11-09 22:09

    DEPRESIA SI ANXIETATEA VIN DE LA GANDURI NEGATIVE INSUFLATE DE DIAVOL , CA SA ESI DIN ACEASTA SA CITESI PSALMII DES PENTRU LINISTEA SUFLETULUI SI EVANGHELIA CAT MAI DES SI ITI PROMIT CA RECUPEREZI , EU AVEAM ACEIASI PROBLEMA CA SI TU PINA NU DEMULT

  • Magdalena Aura PostelnicuPostat la 2010-11-07 21:17

    Tot pentru MARIAN IONITA - De asemenea, ne putem ruga ca mijlocitor catre Dumnezeu parintelui Arsenie Boca. Stiu prin ce treci, am si eu anxietate si atacuri de panica si tatal meu se chinuie de cativa ani buni cu depresia. Cu ajutorul si din mila bunului Dumnezeu insa starea mea s-a imbunatatit. Nu inceta sa lupti pentru mantuirea sufletului si atunci ti se vor vindeca si trupul, si mintea!

  • Magdalena Aura PostelnicuPostat la 2010-11-07 21:02

    Pentru Marian Ionita - ai nevoie de multa credinta, rugaciune si speranta. Orice rugaciune este buna pentru suflet si trup, daca este spusa cu credinta. Nu uita de Taina Sfintei Spovedanii, cauta-ti un duhovnic si cu ajutorul si binecuvantarea lui Dumnezeu daca iti da dezlegare duhovnicul pentru Sfanta Impartasanie, cu atat mai mult vei simti puterea lui Dumnezeu spre vindecare. De asemenea, te poti ruga ca mijlocitor catre Dumnezeu la Sf. Nectarie, care este de ajutor in special la boli. Gasesti pe site acatiste catre Sf. Nectarie. Doamne ajuta!

  • MARIAN IONITAPostat la 2010-11-03 09:18

    buna ziua. sufar de o boala psihica, mai bine spus de depresie si anxietate(frica), as vrea sa stiu, daca exista biserica, manastire la noi in tara, care citeste pentru asa ceva. eu sunt din bucuresti, sau o rugaciune anume, va rog mult ajutatima sa ies din starea in care ma aflu

  • Podaru Stelian NicolaePostat la 2010-03-29 05:08

    Multumesc Doamne!

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE