Rugaciune pentru casatorie

Rugaciune pentru casatorie Mareste imaginea.

Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, Cel Ce ai zis: „Cautati mai intai Imparatia lui Dumnezeu, si toate celelalte se vor adauga voua“, daruieste-mi toate cele de trebuinta pentru a merge pe calea mantuirii.

In mainile Tale este viata mea si fara Tine nu pot cunoaste nici implinirea si nici bucuria cea adevarata. Stiind aceasta, avand dorinta de a purta crucea casatoriei, Te rog sa ma ajuti sa gasesc faptura potrivita alaturi de care sa infrunt marea vietii acesteia.

Ajuta-ma, Doamne, ajuta-ma, cum numai Tu ma poti ajuta. De multe ori ispita singuratatii mi-a ranit inima, de multe ori diavolul deznadejdii a lovit in poarta sufletului meu.

De atata durere inima mea s-a strans, si nu este nimeni care sa imi aline durerea.

La Tine alerg, Doamne, nadejdea mea, intarirea mea, lumina vietii mele. Ajuta-ma sa am o familie bineplacuta Tie, o familie peste care sa se reverse multimea binecuvantarilor Tale.

Fereste-ma, Doamne, de tot raul. Fereste-ma de o alegere gresita. Fereste-ma de minciuni, de rautate, de desfrau. Sa nu ma insele frumusetea cea degrab trecatoare, ci sa caut mai ales frumusetea sufleteasca. Sa nu ma orbeasca dragostea patimasa, nici sa nu ma biruie patimile si poftele.

Tu stii, Doamne, nepriceperea si slabiciunea mintii mele. Izbaveste-ma prin harul Tau de neputintele care ma apasa.

Vino in ajutorul meu, Iubitorule de oameni! Daruieste-mi intelepciune si rabdare. O, grea este crucea rabdarii, si greu imi este sa nu fiu covarsit de ea. Dar in Tine imi pun nadejdea.

Ajuta-ma, Doamne, sa iubesc Biserica, sa starui in rugaciune si sa am ravna pentru implinirea poruncilor Tale. Sa ma spovedesc ori de cate ori umbra pacatului va tulbura mintea mea, mai inainte ca gandul murdar sa devina fapta. Daruieste-mi ca primind dezlegare de pacate sa-mi indrept viata dupa cum Iti este bineplacut Tie.

Fa sa-mi fie mie familia cale de mantuire, cale de bucurie. Sa nu caut implinirea cea inselatoare cu care ma ademeneste aceasta lume, ci sa caut dragostea pe care ai binecuvantat-o la nunta din Cana Galileii.

Sa imi fie familia prilej pentru a-Ti multumi in fiecare zi. Si la vreme potrivita, daruieste-mi, Doamne, copii credinciosi si sanatosi, care sa duca o viata curata si sfanta.

Rugatori aduc pentru mine pe toti sfintii, pe mai marii cetelor ingeresti, pe Inaintemergatorul Tau, pe inteleptii Apostoli, si impreuna cu acestia pe Preacinstita si Preacurata Maica Ta, ale caror rugaciuni primeste-le, Milostive Hristoase al meu, pentru folosul meu si pentru mantuirea mea.

Ca Tu Insuti esti, Bunule, sfintirea si luminarea sufletelor noastre si Tie dupa cuviinta, ca unui Dumnezeu si Stapan, toti slava Iti inaltam, in toate zilele.
Amin.

.
Pe aceeaşi temă

18 Mai 2012

Vizualizari: 427730

Voteaza:

Rugaciune pentru casatorie 5.00 / 5 din 4 voturi. 22 review utilizatori.

Comentarii (22)

  • Anisoara-Mirella SamsonPostat la 2014-12-09 22:44

    Referitor la ce s-a povestit mai jos: nu mi se pare ok sa incurci o femeie asa; adica, 7 ani din tineretea ei s-au dus pe apa sambetei, femeia se ofileste ca o floare, tineretea ei trece, si fertilitatea ei scade cu varsta, ca si capacitatea sau sansa de a aduce pe lume copii sanatosi, fara defecte genetice. La 30-40ani nu mai esti ca la 20, poate esti mai frumoasa, mai atragatoare, depinde de gusturi, dar ma indoiesc; cel mult, mai blanda, mai inteleapta, ca sa privim si partea plina a paharului. "nu m-am casatorit cu ea pt ca n-o iubeam". de ce-ai mai incurcat femeia, prietene? Nu va mai jucati asa baieti; noi, ca femei, nu putem initia relatii, ci cel mult accepta sau refuza o initiativa venita din partea voastra. Si timpul nu ne iarta...Nu esti sigur ca-ti place destul o femeie, incat sa-ti continui drumul in viata alaturi de ea? n-o incurca; poate o vrea altul, mai serios si mai hotarat, care vrea UN ROST cu ea. Aaa, si nu va faceti iluzii; nu exista fiinte ideale; daca-l poti iubi pe celalat gol de aparente, in ciuda defectelor lui implicite, ai dat lovitura, ai gasit fericirea (nu zic sa ne scaldam in promiscuitate, pardon de expresie).Acesta a fost un apel umanitar facut de o femeie (crestina, indraznesc sa zic) de 42 de ani, de care si-au batut joc niste frati crestini (manati de cele mai bune intentii).

  • Adrian CaraPostat la 2014-02-07 15:01

    GABRIELA POPESCU, iti zic din punctul de vedere al unui baiat, care a fost oarecum in situatia prietenului tau. In primul rand vreau sa ti dau un sfat, daca parintii lui s-au chinuit sa faca o casa langa ei, sa o ridice ca sa stea si el langa e un lucru normal. Nu e frumos ca tu sa refuzi sa stai acolo , nu cade bine. Nu zic nici ca trebuie sa stai definitiv, dar o perioada la inceput e spre binele tau sa locuiti acolo. Nici de o nunta fastuoasa nu ai de ce sa te feresti, ca asta e voia parintilor lui, isi exprima iubirea asa. Eu iti zic doar ca sa nu fii vazuta o nora care e impotriva tuturor chestiilor, adica o nora rea. Stiu ca nu esti, asa sunt fetele dar acum pui baza intregii casatorii si relatiei dintre tine, el si parintii lui. Cat despre refuzul lui de a se casatori.... Nu vreau sa ma bag sa stric relatia dar eu cand am facut asa nu vroiam sa fiu cu persoana respectiva. Nici nu m-am despartit de ea, ca poate era buna pe viitor ca om, dar si asteptam poate apare ceva mai frumos... Cand cineva te iubeste se casatoreste, mai ales la 28.. Eu am 23 apropo, si eram pe punctul de a ma casatori dar nu vroiam nu pentru ca eram tanar, ci pentru ca nu o iubeam! Multa bafta in continuare,si credinta multa:) Domnul sa fie cu tine

  • Aurel PopPostat la 2013-08-18 23:54

    Doamne ajuta la toata lumea.AMIN

  • Mod MaxPostat la 2013-07-11 13:52

    Îmi doresc și eu să cunosc pe cineva, pe măsura caracterului meu. Refuz să cred că nu există o persoană potrivită; Dumnezeu ajută pe oricine dorește dragoste, dar dragoste curată, nu altfel.

  • antohi elviraPostat la 2013-03-21 17:54

    DOAMNE AJUTA-MA SA-MI INTALNESC SUFLETUL PERECHE SI SA-MI INTEMEIEZ O FAMILIE CURAND. AMIN!

  • Ana-Maria LupuPostat la 2013-02-19 12:21

    Draga Luisa Avornicesei, in primul rand te-as intreba ce fel de curatie ati putut voi duce locuind impreuna? Oare nu stii oare ca mai intai vine casatoria,apoi locuirea impreuna si implicit si cele intime? In al doilea rand, pt ca ceri un sfat in mesajul tau, imi permit sa iti acord sfatul cerut. Iti recomand sa te rogi pentru cele de folos tie,nu pentru impacare,caci Domnul stie mai bine decat tine ce iti prieste, ce iti este de folos,chiar daca acum simti doar suferinta pentru ca fostul tau iubit a plecat. DAca v-ati despartit ,clar nu v-ati despartit pentru ca va intelegeati extraordinar de bine.Asa ca de ce sa iti doresti sa fii cu un om care nu s-a casatorit cu tine pana acum si nici nu da semne ca ar dori asta? In al doilea rand, iti recomand sa duci o viata in curatie si sa citesti ce spune Sf Apostol PAvel in Noul TEstament. Ca rezumat: traieste in curatie! Dumnezeu iti poarta de grija, te iubeste, ai incredere in EL! Pace tie!

  • luisa avorniceseiPostat la 2013-02-10 21:25

    poate cineva sa imi dea un sfat.Am vorbit cu un baiat 2 ani si 4 luni ,ne-am si mutat impreuna ,eu am simtit ca este jumatatea mea,iar pe data de 12 ianuarie anul curent ne-am despartit(mentionez ca eu am 29 de ani iar el 35 de ani),am dat 3 acatiste la 3 biserici toate 40 de zile,citesc Acatistul Sfantului Nicolaie,Acatistul Sfintilor Parinti Ioachim Si Ana, si Acatistul Sfintei Paraschiva de la Iasi dar parca nu mai am nici o speranta ca ne vom impaca ,imi doresc foarte mult sa ma impac cu el sa ma accepte din nou in viata lui si sa ne casatorim.Ce sa fac?

  • Viorel RaduPostat la 2012-12-20 13:17

    Doamne ajuta. Amin

  • OANA FILIPESCUPostat la 2012-12-06 10:06

    Doamne ajuta ca sa imi gasesc sufletul pereche ..ca m-am saturat de singuratate...

  • petru irymyePostat la 2012-01-07 15:01

    doamne ajuta sa ma casatoresc si eu ca foarte grea singuratatea si auzii doamne pe toti cei care se roaga tie

  • kayed andreeaPostat la 2011-11-20 23:04

    DOAMNE AJUTA PE CEI CARE SE ROAGA LA TINE. AMIN

  • Roxana NicaPostat la 2011-10-26 15:41

    DOAMNE AJUTA-MA, SA-MI INTALNESC SUFLETUL PERECHE SI SA-MI INTEMEIEZ O FAMILIE CAT MAI CURAND, AMIN!

  • Yrena IrinaPostat la 2011-10-06 21:39

    Ce rugaciune frumoasa! Cand o citesti din tot sufletul, simti cum speranta iti umple inima! Sper ca oricine citeste aceasta rugaciune, sa-i ajute Dumnezeu sa gaseasca persoana potrivita! Sper ca tot mai multi tineri sa citeasca astfel de rugaciuni si sa isi pastreze speranta in suflete, decat sa cada in deznadejde! E cumplit cum cad in disperare si se sinucid pe capete, din cauza deceptiilor in dragoste! Domnul sa ne ajute pe toti sa ne limpezeasca mintile, sa ne ajute sa facem alegerea corecta si sa ne aduca persoana potrivita in vietile noastre! Asta imi doresc si eu pentru mine si asta doresc tuturor, numai fericire!

  • bi greavuPostat la 2011-09-27 00:48

    Ajuta ma Doamne sa mi gasesc un sot credincios, sau o sotie credincioasa, un sot bun, bland si iubitor, alaturi de care sa fac tot binele si care sa mi fie podoaba! Nevointa este pt un sot o sotie necredincioasa si nevointa este pt o sotie un sot necredincios. Tu ai randuit ca omul sa si lase pe tatal sau si pe mama sa si sa se uneasca cu femeia sa si sa fie amandoi un trup, si ceea ce a unit Dumnezeu, omul sa nu desparta! Vino Doamne si in inimile acestor tineri, care se roaga Tie, caci numai tu stii ceea ce este in adancul sufletului fiecaruia! Te rog Doamne, vino si te salasluieste intru noi, totdeauna, acum si pururea si n vecii vecilor! Amin

  • vasile vasilePostat la 2011-04-04 09:25

    Doamne ajuta-ma pe mine nevrednicul ,sa fac alegerea cea buna si indeparteaza intristarea sufletului meu.

  • Ioan Sava MoisePostat la 2011-02-27 14:19

    O Sfanta Treime asculta rugaciunea nevretnicului slujitorului si robului tau ai mila de sufletul meu da sanatate sufleteasca familiei mele prietenilor apropiatilor.Ai grija Dumnezeule de tatal meu mama mea sora mea si nepotului meu. Ajutami ami gasi fiinta placuta tie Hristoase a antemeia o familie facase voia ta Dumnezeule pastor al oilor ratacite.Slavit sa fie Domnul'

  • POMPILIA STROIEPostat la 2011-02-19 23:46

    DOAMNE DUMNEZEUL NOSTRU TE ROG SI AJUTA-MA SI PE MINE SA-MI INTILNESC SUFLETUL PERECHE, CARE SA FIE PE PLACUL TAU, CU CARE SA FORMEZ O FAMILIE, SA NE IUBIM SI SA NE RESPECTAM RECIPROC, SA FIM IMPREUNA LA BINE SI LA RAU PINA LA ADANCI BATRANETI. AI MILA DOAMNE DE SUFLETUL MEU SINGURATIC SI DEZNADAJDUIT. DOAMNE AJUTA SI DA-LE SANATATE TUTUROR, MIE SI FAMILIEI MELE. AMIN !

  • adi fluPostat la 2011-02-09 15:42

    Doamne ajuta pe toti.

  • Lucian BalabanPostat la 2011-02-08 11:07

    Ai mila de noi Doamne. Amin!

  • licu monicaPostat la 2011-01-05 21:53

    DOAMNE AJUTA-MA SI PE MINE SA IMI GASESC GASESC PERECHEA! STIU CA NUMAI CU AJUTORUL TAU POT FACE ASTA! TU ESTI PREZENT INTRU TOTUL SI INTRU TOATE!!! AMIN!

  • Florin FloreanPostat la 2010-10-23 10:30

    Amin

  • Ana-Maria LupuPostat la 2010-10-17 18:50

    Doamne ajuta pe toti binecredinciosii care se roaga Tie sa isi gaseasca o pereche cu care sa formeze o familie pe placul Tau.Amin!

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE