Axioane inchinate Maicii Domnului la marile praznice bisericesti

Axioane inchinate Maicii Domnului la marile praznice bisericesti Mareste imaginea.

Axion inchinat Maicii Domnului la Invierea Domnului: Ingerul a strigat celei pline de dar: Curata Fecioara, bucura-te, si iarasi zic: bucura-te, caci Fiul tau a inviat a treia zi din mormant! Lumineaza-te, lumineaza-te, Noule Ierusalime, caci slava Domnului peste tine-a rasarit! Salta, salta acum si te bucura, Sioane! Iar tu, Curata Nascatoare de Dumnezeu, veseleste-te intru invierea Celui nascut al tau!

Axion inchinat Maicii Domnului la Inaltarea Domnului: Mareste, suflete al meu, pe Hristos, datatorul de viata, Cel ce S-a inaltat de pe pamant la cer. Pe tine, Maica lui Dumnezeu, cea mai presus de minte si de cuvant, care ai nascut negrait sub ani pe Cel fara de ani, credinciosii, cu un gand, te fericim.

Axion inchinat Maicii Domnului la
Pogorarea Sfantului Duh: Bucura-te, Imparateasa Maica, slava fecioarelor! Ca toata gura cea limpede si bine graitoare, vorbind, nu te poate canta cum se cuvine; si se intuneca toata mintea a cunoaste nasterea ta. Pentru aceasta, cu un gand, pe tine te slavim.

Axion inchinat Maicii Domnului la Adormirea Maicii Domnului: Neamurile toate te fericesc pe tine, una, de Dumnezeu Nascatoare! Biruiescu-se hotarele firii intru tine, Curata Fecioara, ceea ce esti dupa nastere fecioara si dupa moarte - vie. Mantuieste pururea, Nascatoare de Dumnezeu, mostenirea ta!

Axion inchinat Maicii Domnului la
Inaltarea Sfintei Cruci: Rai de taina esti, Nascatoare de Dumnezeu, care ai odraslit, nelucrat, pe Hristos, intru care lemnul Crucii, cel de viata purtator, pe pamint s-a sadit. Pentru aceasta, acum inaltat fiind [lemnul Sfintei Cruci], inchinandu-ne lui, pe tine te marim!

Axion inchinat Maicii Domnului la Nasterea Domnului: Mareste, suflete al meu, pe cea mai cinstita si mai preamarita decat ostile cele de sus! Taina straina vad si preamarita: cer fiind pestera, scaun de Heruvimi Fecioara, ieslea salasluire, intru care S-a culcat Cel Neincaput, Hristos Dumnezeu, pe Care, laudandu-L, Il marim!

Axion inchinat Maicii Domnului la
Botezul Domnului: Mareste, suflete al meu, pe Cel ce in Iordan de la Ioan a luat Botezul! Nu se pricepe toata limba a te lauda dupa vrednicie si se intuneca si mintea cea mai presus de lume, a te canta pe tine, cea de Dumnezeu Nascatoare. Insa fiind buna, primeste credinta, caci stii dragostea noastra cea dumnezeiasca; ca tu crestinilor esti folositoare si pe tine te marim.

Axion inchinat Maicii Domnului la
Buna Vestire: Binevesteste, pamantule, bucurie mare! Laudati, ceruri, marirea Dumnezeului nostru! Ca de un sicriu insufletit al lui Dumnezeu, nicicum nu se atinge mina necredinciosilor, iar buzele credinciosilor, fara tacere, precum glasul ingerului cantand cu bucurie, sa strige Nascatoarei de Dumnezeu: Bucura-te, ceea ce esti plina de har, Domnul este cu tine!

Sursa: CrestinOrtodox.ro

 

.
Pe aceeaşi temă

31 Iulie 2012

Vizualizari: 8131

Voteaza:

Axioane inchinate Maicii Domnului la marile praznice bisericesti 5.00 / 5 din 1 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE