Activitati cu tinerii si copiii de la Biserica Sfintii Imparati Constantin si Elena din Sibiu

În ziua praznicului Intrării Mântuitorului în Ierusalim, copiii de la Biserica “Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Sibiu, i-au adus osanale Mântuitorului Iisus Hristos într-un frumos ”buchet” de cântări religioase specifice acestui praznic. Și de această dată au fost pregătiți de profesorul de religie George Ghincea și sub atenta îndrumare a preoților de la această biserică: pr. Ioan Oana, pr. Teodor Răduleț și pr. Adrian Răduleț.

Copiii au purtat în mâini icoana praznicului precum și ”ramuri de finic”, toate confecționate de ei în cadrul atelierelor de creație desfășurate în mod constant. La final copiii au fost recompensați.

În săptămâna premergătoare Praznicului Floriilor, în cadrul programului ”Școala altfel” în biserica noastră au poposit luni, 18 aprilie 2016, în jur de 150 de copii de la Grădinița nr. 43 din Sibiu. După o scurtă cateheză copiii au fost împărtășiți cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos.

Apoi miercuri, 20 aprilie 2016, în biserica noastră au poposit pe rând o parte din elevii de ciclu primar de la Școala “I.L. Caragiale” Sibiu, aparținătoare de biserica noastră, precum și copiii cu nevoi speciale de la Fundația ”Casa Luminii” din Sibiu, care de asemenea au fost împărtășiți cu Sfintele Taine. Cu fiecare dintre instituțiile amintite biserica noastră are încheiate parteneriate de colaborare.

Astfel de acțiuni cu tinerii vor continua în biserica noastră în acest an dedicat de Patriarhia Română educației religioase a tineretului creștin ortodox.

Autor: pr. Ioan Oana
Sursa: mitropolia-ardealului.ro

28 Aprilie 2016

Vizualizari: 715

Voteaza:

Activitati cu tinerii si copiii de la Biserica Sfintii Imparati Constantin si Elena din Sibiu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE