Alexandria isi sarbatoreste azi ocrotitorul

Locuitorii municipiului Alexandria sunt astazi in sarbatoare. Ample manifestari religioase, dar si laice au loc in aceste zile, cu prilejul sarbatoririi ocrotitorului orasului, Sfantul Ierarh Alexandru.

Ieri seara, credinciosii au fost invitati sa participe la o procesiune cu icoana sfantului pe strazile municipiului. Procesiunea a pornit din fata Catedralei episcopale 'Sfantul Alexandru', unde se afla si sarcofagul cu osemintele domnitorului Alexandru Dimitrie Ghica, considerat intemeietorul localitatii, in anul 1834, dupa cum informeaza „Ziarul Lumina”.

In fruntea procesiunii a fost Preasfintitul Galaction, Episcopul Alexandriei si Teleormanului, inconjurat de un numeros sobor de preoti din eparhie. Astazi, de ziua Sfantului Alexandru, sarbatoarea va continua cu oficierea Sfintei Liturghii arhieresti la Catedrala episcopala. Zilele trecute a avut loc aniversarea a 15 ani de la intemeierea Episcopiei Alexandriei si Teleormanului, prilej cu care a avut loc lansarea unui album si a unei medalii aniversare.

Sursa: basilica.ro
 

.

30 August 2011

Vizualizari: 403

Voteaza:

Alexandria isi sarbatoreste azi ocrotitorul 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE