Aspecte canonico-juridice in activitatea preotilor de caritate

Preotii de caritate din spitalele si cimitirele de stat din Bucuresti s-au intalnit ieri, 7 mai 2014, in sedinta comuna de lucru. Conferinta s-a desfasurat la sediul Bibliotecii Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane de la Manastirea Antim.

Au fost discutate aspecte canonico-juridice ce tin de activitatea preotilor de caritate, invitatul sesiunii fiind parintele Ionut Corduneanu, vicar administrativ patriarhal.

„Aceasta intalnire este o continuare din punctul de vedere al Cancelariei Sfantului Sinod a consultarii cu preotii misionari din diverse sectoare de activitate. A fost precedata de o intalnire cu preotii coordonatori ai asistentei religioase in Ministerul de Interne, Ministerul Apararii Nationale, penitenciare. Acum este o intalnire cu preotii de spital si de cimitir. Fiecare categorie dintre acesti preoti misionari au probleme specifice. Un specific general decurge din dubla subordonare. Ei sunt subordonati canonic Bisericii, iar din punct de vedere administrativ, program de lucru si salarizare ei sunt subordonati spitalului, penitenciarului, unitatii militare in care ei functioneaza. De aceea o serie de probleme privesc aceste aspecte de corelare a dublei subordonari, dar mai sunt si probleme care privesc desfasurarea concreta a activitatii in respectivele unitati. Rezultatul discutiilor va fi inaintate spre dezbatere Sfantului Sinod dupa o consultare a tuturor eparhiilor pe problemele punctual identificate”, a declarat pentru TRINITAS TV Pr. Ionut Corduneanu, vicar administrativ patriarhal.

Conferinta a fost cea de-a XII-a sesiune comuna a preotilor de caritate din Bucuresti. Intalnirea a fost una asteptata, intrucat tema propusa a fost de mare interes.

Preotii de caritate din spitalele si cimitirele de stat din Capitala se intalnesc in sedinta comuna de 2 ori pe an.

Iulian Dumitrascu
Sursa: arhiepiscopiabucurestilor.ro

.

08 Mai 2014

Vizualizari: 595

Voteaza:

Aspecte canonico-juridice in activitatea preotilor de caritate 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE