Biserica din Amnas a fost sfintita

Inaltpreasfintitul Laurentiu, Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului a tarnosit biserica “Sfantul Proroc Ilie Tesviteanul” din Parohia Amnas, judetul Sibiu, Protopopiatul Saliste. Locasul de cult a fost ctitorit de Mihai Onea din Cacova la 1885, avand sprijinul credinciosilor din satul aflat in apropierea Salistei.

In perioada 2007-2014, prin eforturile credinciosilor si ale binefacatorilor din alte parti, preotul paroh Ciprian-Ionel Nuta a coordonat ample lucrari de renovare. Pentru ca nu s-au gasit marturii ale sfintirii locasului de cult de catre un arhiereu, s-a decis ca in Duminica Sfintilor Romani din acest an sa aiba loc si tarnosirea bisericii. IPS Mitropolit Laurentiu a tarnosit biserica la exterior cu Sfantul si Marele Mir si cu apa sfintita, iar la interior a savarsit intreaga randuiala de sfintire si invesmantare a Sfintei Mese.

A urmat Sfanta Liturghie, la care au participat multimi de credinciosi precum si fii ai satului, impreuna cu primarul din Saliste, Horatiu Racuciu si alte oficialitati. Raspunsurile liturgice au fost date de o parte a grupului psaltic “Sfantul Andrei Saguna” din Sibiu, condus de drd. Adrian Dobreanu.

La final, ierarhul a tinut un cuvant de invatatura prin care a vorbit despre Duminica Sfintilor Romani si despre randuiala sfintirii unei biserici. Ca semn de apreciere a eforturilor deosebite depuse de comunitatea din Amnas, ierarhul a oferit distinctii si acte de cinstire. Astfel, preotul paroh a fost hirotesit iconom, iar Adunarea si Consiliul parohiale, impreuna cu Primaria Saliste si multi dintre donatori si binefacatori au primit acte de cinstire.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.

23 Iunie 2014

Vizualizari: 803

Voteaza:

Biserica din Amnas a fost sfintita 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE