Concerte de colinde in parohiile ardelene

Cu binecuvantarea Inalt Preasfintitului Laurentiu, Mitropolitul Ardealului, Grupul psaltic “Sfantul Andrei Saguna” din Sibiu coordonat si dirijat de drd. Adrian Dobreanu, a desfasurat o serie de concerte de colinde in cadrul Arhiepiscopiei Sibiului. Astfel, pe 21 noiembrie, membrii grupului psaltic au fost invitati sa sustina un mini-concert de colinde traditionale si bizantine in cadrul evenimentului desfasurat sub motto-ul “Si noi suntem la fel ca voi”, editia a doua, unde integrarea sociala a elevilor cu cerinte educationale speciale devine tot mai actuala in zilele noastre.

Evenimentul s-a desfasurat la Casa de Cultura a Sindicatelor din Sibiu - sala Studio, unde publicul de toate varstele a fost neancapator. Au urmat apoi o serie de concerte de colinde in diferite parohii. La invitatia pr. paroh Ilie Gusan, dupa savarsirea Sfintei Liturghii, grupul psaltic a sustinut un concert de colinde la biserica “Sfantul Nicolae” din Talmaciu, pe 2 decembrie, unde biserica a fost neancapatoare. Urmatorul concert de colinde a fost sustinut pe 9 decembrie, in Sura Mare in incinta Caminului cultural din localitatea amintita, la invitatia parintelui Florin Datcu, preotul parohiei Sura Mare II, si a psaltului Vintila Toader, care si-au exprimat dorinta de a aduce credinciosilor sureni o bucurie duhovniceasca deosebita in apropierea Praznicului Nasterii Domnului. In zilele ce vor urma, Grupul psaltic va mai sustine un concert de colinde la Colegiul National “Octavian Goga“ si in cadrul protopopiatului Hateg.

“Prin aceste activitati misionare si culturale ale Grupului psaltic <<Sfantul Andrei Saguna>>, noi, membrii grupului, dorim sa promovam muzica de traditie bizantina, aici in Ardeal, prin sustinerea unor concerte de colinde traditionale si psaltice in randul studentilor si al credinciosilor, acum in perioada Postului Nasterii Domnului”, ne-a spus Adrian Dobreanu, dirijorul Grupului psaltic.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.

10 Decembrie 2012

Vizualizari: 885

Voteaza:

Concerte de colinde in parohiile ardelene 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE