Conferinta Nationala 'Text si discurs religios'

La Facultatea de Litere a Universitatii “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi se organizeaza, in perioada 10-12 noiembrie 2011, editia a patra a Conferintei Nationale “Text si discurs religios”, eveniment stiintific organizat in parteneriat cu Mitropolia Moldovei si Bucovinei si cu Episcopia Romano Catolica de Iasi. Ca si in anii precedenti, Conferinta creeaza un cadru de dezbatere pentru specialistii de la Universitatile si Institutele de Cercetare din tara, preocupati de problemele traducerii textului sacru, ale retoricii discursului religios si ale legaturilor literaturii cu sacrul.

Conferintele in plen, vor fi sustinute in ziua de joi , 10 noiembrie 2011, orele 17, in Aula Magna Mihaui Eminescu a Universitatii Al. I. Cuza din Iasi si vor fi precedate de o sedinta festiva de deschidere a lucrarilor, la care vor lua parte I.

P.S. Teofan, Mitropolit al Moldovei si Bucovinei, PS Petru Gherghel, Episcop al Diecezei de Iasi, Dl. Prof. univ. dr. Vasile Isan, Rectorul Universitatii „Al. I. Cuza” din Iasi si reprezentanti ai conducerii facultatii de Litere. Comunicarea inaugurala, Scrisul religios, componenta definitorie a culturii vechi romanesti, va fi sustinuta de catre Dl. Prof. univ. dr. Gheorghe Chivu de la Universitatea din Bucuresti, membru corespondent al Academiei Romane. Fara a trece in revista activitatea tuturor celor invitati sa vorbeasca, trebuie mentionat ca aceste prelegeri se adreseaza tuturor iesenilor interesati de importanta religiei in lumea contemporana.

Dezbaterile vor continua, in zilele de 11 si 12 noiembrie 2011, in sectiunile „Traducerea textului sacru”, „Retorica discursului religios” si „Literatura si sacrul”. La lucrari si-au anuntat prezenta peste 70 de profesori, cercetatori si doctoranzi din cele mai importante centre universitare romanesti.
Pentru detalii, vezi www.cntdr.ro

Lect. dr. Sorin Guia
Facultatea de Litere

 

.

07 Noiembrie 2011

Vizualizari: 988

Voteaza:

Conferinta Nationala 'Text si discurs religios' 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE