Conferinte preotesti de primavara continua in Arhiepiscopia Alba Iuliei

Conform Statului de Organizare si Functionare al Bisericii Ortodoxe Romane, la nivelul intregii Patriarhii, in fiecare an se organizeaza doua Conferinte Preotesti semestriale, in cadrul carora sunt tratate teme elaborate si propuse de Cancelaria Sfantul Sinod.

Programul-cadru pentru conferinta preoteasca din primul semestru al acestui an prevede prezentarea si tratarea temei „2012 - Anul omagial al Sfantului Maslu si al ingrijirii bolnavilor” sub raport biblic-patristic, istoric, teologic si liturgic.

Organizate prin Sectorul Cultural din cadrul Arhiepiscopiei Alba Iulia, conferintele preotesti din primavara acestui an aduc in actualitate aspecte legate de sanatate, ca dar de la Dumnezeu si responsabilitatea umana, pocainta si iertarea pacatelor, ingrijirea bolnavilor in viata si scrierile Sfintilor Parinti, precum si aspecte dogmatice, liturgice, canonice si pastorale ale Sfantului Maslu.

Dupa ce s-au desfasurat in protopopiatele judetului Mures, conferintele preotesti vor continua sa se desfasoare in protopopiatele din judetul Alba. Conferintele preotesti la care vor participa preotii din parohii, alaturi de reprezentanti ai asezamintelor monahale vor incepe cu oficierea unei slujbe de Te Deum, lucrarile urmand sa fie prezidate de Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei. Marti, 12 iunie, la Manastirea Dumbrava, se vor intalni preotii din protopopiatul Aiud. Referatul va fi prezentat de parintele Eugen Ciufudean din parohia Stremt dupa care vor fi luari de cuvant din partea preotilor participanti.


Conferintele vor continua in 14 iunie la Blaj si in 15 iunie la Campeni.

Sursa: Radio Reintregirea
 

12 Iunie 2012

Vizualizari: 757

Voteaza:

Conferinte preotesti de primavara continua in Arhiepiscopia Alba Iuliei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE