Constituirea Consiliului Consultativ al Cultelor din Romania

In ziua de 14 aprilie 2011, in sala Conventus din Palatul Patriarhiei, sub presedintia Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, a avut loc intalnirea reprezentantilor urmatoarelor Culte din Romania:

Biserica Ortodoxa Romana;
Episcopia Ortodoxa Sarba de Timisoara;
Biserica Romano-Catolica;
Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica;
Arhiepiscopia Bisericii Armene;
Biserica Ortodoxa Rusa de Rit Vechi din Romania;
Biserica Reformata din Romania;
Biserica Evanghelica C.A. din Romania;
Biserica Evanghelica Luterana din Romania;
Biserica Unitariana din Transilvania;
Cultul Crestin Penticostal - Biserica lui Dumnezeu Apostolica din Romania;
Uniunea de Conferinte a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea;
Federatia Comunitatilor Evreiesti din Romania – Cultul Mozaic;
Cultul Musulman din Romania.

Cultul Crestin Baptist - Uniunea Bisericilor Crestine Baptiste din Romania si Biserica Crestina dupa Evanghelie din Romania - Uniunea Bisericilor Crestine dupa Evanghelie din Romania au participat cu statut de observator.

In cadrul sedintei s-a convenit, de principiu, constituirea Consiliului Consultativ al Cultelor din Romania, urmand ca acordul final sa fie dat de organismele de conducere proprii ale fiecarui Cult.



Pe ordinea de zi s-au aflat elaborarea principiilor de organizare, analiza proiectului de Statut si formularea unor propuneri practice privind functionarea Consiliului Consultativ al Cultelor din Romania.

Reprezentantii Cultelor participante au stabilit ca principii generale de functionare egalitatea Cultelor membre, presedintia anuala prin rotatie si adoptarea deciziilor prin consens.

Consiliul Consultativ al Cultelor din Romania este o organizatie de natura etica, sociala, autonoma, apolitica, non-guvernamentala, fara personalitate juridica si non-profit.


Obiectivele majore ale Consiliului Consultativ al Cultelor din Romania sunt: promovarea credintei in Dumnezeu si a importantei acesteia in viata persoanei si a societatii, apararea si promovarea fiintei umane si a demnitatii ei, promovarea respectului fata de creatia divina (omul si natura inconjuratoare), adoptarea unor pozitii si atitudini comune fata de probleme importante ale societatii, manifestarea solidaritatii si cooperarii dintre Culte in domeniul spiritual, cultural, educational si social, prevenirea si medierea in solutionarea eventualelor diferende interconfesionale si interreligioase, inclusiv respingerea si descurajarea oricarei forme de extremism etc.

Secretariatul Consiliului Consultativ al Cultelor
 

.

14 Aprilie 2011

Vizualizari: 850

Voteaza:

Constituirea Consiliului Consultativ al Cultelor din Romania 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE