Curtea Europeana a Drepturilor Omului condamna Grecia pentru depunerea juramantului pe Evanghelie

Curtea din Strasbourg a condamnat Grecia pentru incalcarea dreptului la libertate religioasa deoarece, in perioada 2009-2010, pe parcursul procedurilor desfasurate in tribunalele elene, martorii trebuiau sa depuna juramantul pe Evanghelie, informeaza agentia de presa "romfea.gr".

Pe baza deciziei sale precedente, in cazul "Dimitras si ceilalti.

", Curtea Drepturilor Omului a condamant Grecia pentru incalcarea articolelor 9 (libertatea religioasa ) si 13 (dreptul la recurs efectiv) din cadrul Conventiei Europene a Drepturilor Omului. In perioada 2009-2010, declararea religiei era obligatorie pentru juramantul depus in tribunalele elene.

Problema abolirii juramantului religios obligatoriu in tribunale a fost pusa prin intermediul recursului inaintat de membri ai organizatiei non guvernamentale "Observatorul grec din Helsinki”. Solicitantii au subliniat ca obligatia ceruta martorilor de a depune juramantul pe Evanghelie constituie o incalcare a dreptului la respectul cuvenit vietii private si familiale, al dreptului la libertatea de opinie, de constiinta si religioasa, prevazute in articolele Conventiei Europene a Drepturilor Omului, potrivit carora discriminarile sunt interzise.

Sursa: romfea.gr

.
Pe aceeaşi temă

09 Ianuarie 2013

Vizualizari: 693

Voteaza:

Curtea Europeana a Drepturilor Omului condamna Grecia pentru depunerea juramantului pe Evanghelie 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE