Duminica Ortodoxiei la Timisoara

In prima duminica din Postul Sfintelor Pasti, numita si Duminica Ortodoxiei, Preasfintitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timisoarei, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi, a savarsit Liturghia Sfantului Vasile cel Mare la Catedrala mitropolitana “Sfintii Trei Ierarhi” din Timisoara.

In cadrul Sfintei Liturghii, Preasfintia Sa a hirotonit intru diacon pe licentiatul in teologie Sergiu Daniel Horniac.

Tot in cadrul slujbei, parintele Daniel Traila, eclesiastul catedralei, a dat citire pastoralei Sfantului Sinod la Duminica Ortodoxiei, amintind totodata credinciosilor de colecta pentru Fondul Central Misionar, organizata pe intreg cuprinsul Patriarhiei Romane.

Dupa Sfanta Liturghie, a avut loc premierea celor doi castigatori ai etapei mitropolitane a concursului national “ Parintele Dumitru Staniloae - 110 ani de la nastere si 20 de ani de la trecerea la cele vesnice“, Ionut Milcomete, de la Seminarul Teologic din Arad si si Cristian Ţuturoi, de la Facultatea de Teologie din Arad.

In final, Preasfintitul Paisie a transmis tuturor credinciosilor prezenti binecuvantarea Inalt Preasfintitului Mitropolit Nicolae si dragostea sa parinteasca.

Cu binecuvantarea Intaistatatorului Banatului si din incredintarea Preasfintitului Paisie, credinciosii prezenti la Catedrala mitropolitana au primit in dar icoane tiparite la tipografia eparhiala. Cu acest prilej, au fost impartite aproximativ 4.000 de icoane.

Prin aceasta lucrare s-a urmarit intarirea evlaviei credinciosilor pentru sfintele icoane, numite de Sfintii Parinti ai Bisericii “ferestre spre cer”, ele reprezentand teologia Bisericii in imagini, fiind totodata mijlocitoare ale prezentei harului lui Dumnezeu.

In seara aceleasi zile, la catedrala mitropolitana a avut loc traditionalul concert dedicat Duminicii Ortodoxiei, sustinut de corul cadtedralei, condus de pr Dan Dragomir.

Sursa: mitropolia-banatului.ro

 

Pe aceeaşi temă

25 Martie 2013

Vizualizari: 1004

Voteaza:

Duminica Ortodoxiei la Timisoara 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

duminica ortodoxiei

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE