Examen de capacitate preoteasca la Sibiu

Sesiunea de primavara a examenului de capacitate preoteasca din Arhiepiscopia Sibiului a avut loc, marti, 11 martie, la Facultatea de Teologie Ortodoxa “Sfantul Andrei Saguna”. Comisia de evaluare a fost prezidata de Inaltpreasfintitul LAurentiu, Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului.



La prima sesiune a examenului de capacitate preoteasca din acest an s-au inscris 18 teologi, absolventi ai cursurilor de licenta sau de master de la facultatile de Teologie. Examenul de capacitate preoteasca le ofera posibilitatea teologilor de a candida ulterior pentru ocuparea unui post de preot paroh in Arhiepiscopia Sibiului. La inceputul examinarii, IPS Mitropolit Laurentiu i-a binecuvantat pe candidati si le-a urat succes la toate probele incluse in aceasta sesiune. Alaturi de ierarh, la examinare au fost prezenti consilierul administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului, pr. Nicolae Mirisan si consilierul cultural de la aceeasi institutie, pr. Savu Popa.

Examenul a avut o proba scrisa si una orala, prin care li s-au verificat candidatilor atat cunostintele de Teologie, cat si cele de administratie parohiala.

Candidatii care vor obtine calificative peste media 9.00 vor avea posibilitatea sa se inscrie la concursurile pentru ocuparea unui post vacant de preot paroh timp de doi ani. Valabilitatea examenului de capacitate preoteasca pentru teologii care au obtinut calificative sub media 9.00 este de un an.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.

12 Martie 2014

Vizualizari: 622

Voteaza:

Examen de capacitate preoteasca la Sibiu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE