Innoire in administratia Protoieriei Bacau

Ca urmare a hotararii Permanentei Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, incepand cu ziua de 1 mai a.c., Preacucernicul parinte Costel Busuioc, parohul bisericii ”Sf. Nicolae” Bacau, a fost numit in functia de protopop al Protopopiatului Bacau. Numirea noului protopop vine ca urmare a retragerii din activitate a preotului Constantin Tomozei, care a dorit sa se implice mai mult in viata pastoral-misionara a parohiei ”Precista” si in derularea proiectelor social-filantropice pe care apreciata parohie bacauana urmeaza a le desfasura in viitorul apropiat.



Parintele Costel Busuioc s-a nascut la 23 octombrie 1968, la Izvorul Berheciului, intr-o familie de buni crestini. A urmat cursurile Seminarului Teologic ”Veniamin Costache” din Neamt (1986-1991), apoi Facultatea de Teologie Ortodoxa ”Dumitru Staniloae” (1991 – 1995) din cadrul Universitatii ”Al. I. Cuza” Iasi. De asemenea a urmat cursurile de Doctorat la Facultatea de Teologie Ortodoxa ”Iustinian Patriarhul” Bucuresti, sustinand lucrarea in anul 2011. De asemenea, intre anii 1996 – 2006, parintele Costel Busuioc a activat in calitate de profesor si director al Seminarului Teologic ”Sf. Ioan Gura de Aur” din Husi, iar din 2006 este preot paroh la biserica ”Sf. Nicolae” din Bacau.

Numirea noului protopop vine sa dinamizeze activitatea administrativa, pastoral-misionara si social-filantropica a Protopopiatului Bacau, acesta urmand sa continue comunicarea sincera si conlucrare statornica stabilite de-a lungul anilor intre institutia bisericeasca si institutiile statului.

Sursa: epr.ro

.

06 Mai 2014

Vizualizari: 653

Voteaza:

Innoire in administratia Protoieriei Bacau 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE