Intalnire duhovniceasca cu Parintele Macarie Motogna

Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Cluj-Napoca a trait o noua clipa de bucurie, avandu-l ca invitat duminica, 24 noiembrie 2013, pe staretul Manastirii „Sfanta Ana” de la Rohia din Maramures, Preacuviosul Parinte Arhimandrit Macarie Motogna. Parintele a reusit prin cuvantul sau duhovnicesc, rostit duminica dupa Sfanta Liturghie, sa intareasca credinta ca postul trebuie cu adevarat petrecut cu bucurie, mai cu seama cel al Craciunului.

Parintele Macarie Motogna este autorul mai multor carti si studii de specialitate in ceea ce priveste istoria bisericeasca si alaturi de cativa intelectuali de la Bucuresti se ocupa de opera lui Nicolae Steindhardt.

Parintele staret a fost insotit de Preacuviosul ieromonah Gherasim.
In cadrul cuvantului de invatatura, Arhimandritul Macarie Motogna a explicat Evanghelia ce s-a citit la Sfanta Liturghie si anume cea a dregatorului bogat si pazirea poruncilor, invatatura de capetenie pentru mantuirea sufletului nostru.

Parintele Macarie Motogna despre importanta pericopei evanghelice de duminica: „Din Evanghelie rezulta ca trebuie sa stim poruncile si sa le tinem. Multi au dorinta de a-L cunoaste pe Dumnezeu. Sfantul Marcu Ascetul spune ca Dumnezeu sta in poruncile Sale si pe masura ce indeplinim aceste porunci, Dumnezeu ni se dezvaluie si nu numai o porunca trebuie sa tinem, ci pe toate. Cine greseste intr-o singura porunca, se face vinovat in toate celelalte porunci pentru ca mantuirea nu e un lucru usor, dar nici foarte greu. Trebuie sa fim constienti ca suntem fii ai lui Dumnezeu si vrem sa fim si mostenitori ai Imparatiei lui Dumnezeu. Sa fim constienti ca nu avem aici cetate statatoare, ci o cautam pe aceea ce va sa vie”.

Autor: Andreea Pagleşan
Sursa: radiorenasterea.ro

.
Pe aceeaşi temă

26 Noiembrie 2013

Vizualizari: 585

Voteaza:

Intalnire duhovniceasca cu Parintele Macarie Motogna 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

Parintele Macarie Motogna

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE