IPS Irineu a sustinut o prelegere la Conferinta Asociatei Internationale a Preotilor de Penitenciare din Europa

Manastirea Brancoveanu de la Sambata de Sus gazduieste in perioada 5 – 8 iunie un eveniment international de anvergura: Conferinta Asociatiei Internationale a Capelanilor de Inchisoare din Europa (IPCA-Europe) cu tema ‘Sporeste in suflet puterea mea’. La eveniment sunt prezenti peste120 de capelani de inchisoare din toate tarile Europei, precum si alti invitati.

La deschiderea oficiala a conferintei, care a avut loc luni seara in Aula Academiei Teologice, au fost prezenti si Inalt Preasfintitul Laurentiu, Mitropolitul Ardealului, Inalt Preasfintitul Irineu, Mitropolitul Olteniei, IPS Mitropolit Pavlos de Glyfada si Aexoni, Grecia, precum si reprezentanti ai Administratiei Nationale a Penitenciarelor. Dupa cuvantul inaugural venit din partea co-presedintelui Wim Timmer, care si-a exprimat bucuria de a fi pe aceste meleaguri binecuvantate de Dumnezeu, multumind gazdelor pentru bunavointa de a primi acest grup de capelani, a fost citit mesajul de binecuvantare al Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane. In cuvantul de bun venit, IPS Mitropolit Laurentiu a prezentat pe scurt istoria zbuciumata si in acelasi timp binecuvantata a plaiurilor fagarasene si a transmis ganduri calde capelanilor veniti din toate colturile Europei.



In cadrul lucrarilor conferintei, IPS Parinte Mitropolit Irineu a sustinut o prelegere in limba franceza cu tema: “Asistenta religioasa ortodoxa in penitenciare din punct de vedere moral – religios si juridic.”

Conferinta europeana a preotilor din penitenciare are loc la doi ani de la cea mondiala, tinuta la Stockholm-Suedia, in perioada 20-25 septembrie 2010. Membrii tuturor asociatiilor continentale afiliate IPCA-Worldwide s-au intalnit atunci sub deviza ‘Oamenii uitati’.

Sursa: mitropoliaolteniei.ro
 

.

07 Iunie 2012

Vizualizari: 716

Voteaza:

IPS Irineu a sustinut o prelegere la Conferinta Asociatei Internationale a Preotilor de Penitenciare din Europa 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE