IPS Parinte Andrei, in mijlocul credinciosilor din Bistrita

Inaltpreasfintitul Andrei, Arhiepiscopul si Mitropolitul Clujului a fost prezent duminica, 25 august 2013, in  mijlocul credinciosilor din Municipiul Bistrita. Inaltpreasfintia sa a fost intampinat de un sobor de preoti si multime de credinciosi la biserica protopopiatului, unde a savarsit Sfanta Liturghie. Din sobor a facut parte si protopopul de Bistrita, pr.

Alexandru Vidican.

Dupa momentul citirii pericopei evanghelice, aceea a Umblarii pe Mare, IPS Andrei a adresat celor prezenti un cuvant de invatatura intitulat Biserica este corabia salvatoare: “Steagul sub care inainteaza Corabia mantuirii, care este Biserica, este Sf. Cruce. Suntem incredintati de acest lucru pentru ca atata vreme cat ramanem in Corabia mantuirii, valurile nu ne inghit. In aceasta Corabie a mantuirii Domnul Iisus Hristos este Cel care conduce Corabia inspre limanul nemuririi. Iar in Corabie, pe langa multimea Sfintilor lui Dumnezeu este si Maica Domnului.”

La finalul slujbei, Inaltpreasfintia sa a luat parte la evenimentele legate de implinirea a 450 de ani de la sfintirea Bisericii Evanghelice din Bistrita. Mitropolitul Andrei alaturi de alti reprezentanti ai diferitelor culte religioase a oficiat de la ora 13, in Biserica Evanghelica o rugaciune comuna, la care au luat parte multime de bistriteni de diferite confesiuni si nationalitati. IPS Andrei a multumit celor care au avut aceasta initiativa si a facut un apel la unitate in credinta. Pentru omul religios, biserica, spatiul sacru are o importanta unica. Acum noi impartasim bucuria comunitatii evanghelice si impreuna cu dansii sarbatorim aceasta biserica, care are 450 de ani. Dansii stiu ca si pentru noi, pentru comunitatea ortodoxa romana, biserica are o importanta absoluta. Daca punem pe primul plan preocuparea spirituala, atunci si Romania, si intreaga comunitate europeana capata un sens, o valoare”.

Sursa: radiorenasterea.ro

.
Pe aceeaşi temă

26 August 2013

Vizualizari: 584

Voteaza:

IPS Parinte Andrei, in mijlocul credinciosilor din Bistrita 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE