IPS Parinte Andrei, prezent in parohia clujeana Cheia

In duminica a 9-a dupa Rusalii, in biserici si manastiri s-a citit pericopa evanghelica a Umblarii pe mare si a potolirii furtunii,relatata de Evanghelistul Matei in capitolul 14 al Evangheliei sale. In aceasta zi, 10 august 2014, Mitropolitul Clujului a savarsit Sfanta Liturghie in parohia clujeana Cheia din protopopiatul Turda. Vizita arhiereasca a fost cu prilejul finisarii lucrarilor la noua casa parohiala din localitate, care a fost binecuvantata la final de Inaltpreasfintitul Parinte Andrei.

Alaturi de ierarh au slujit mai multi clerici din cuprinsul protopopiatului Turda precum si parintele protopop Daniel Crisan, care ne-a relatat cum s-a desfasurat sarbatoarea de la Cheia: „Sfanta Liturghie a fost savarsita in sobor de preoti si diaconi, din sobor facand parte parintele vicar Iustin Tira si parintele consilier, arhidiaconul Claudiu Grama. Dupa oficierea Sfintei Liturghii a fost sfintita casa parohiala.

Aceasta a fost construita in ultimii 3 ani, cu multe sacrificii, parohia Cheia fiind o parohia cu putini credinciosi si mijloace materiale foarte precare. Au contribuit la edificarea casei parohiale crestinii din sat precum si primaria comunei Mihai Viteazul. Cei implicati au fost distinsi de IPS Parinte Andrei cu diplome de aleasa cinstire. Pentru toata osteneala pe care a desfasurat-o timp de 6 ani a fost rasplatit si parintele paroh Ioan Tarmure, primind distinctia de iconom”.

Biserica este singura corabie salvatoare

In cuvantul de invatatura rostit de Inaltpreasfintitul Parinte Andrei in duminica a 9-a dupa Rusalii, Inaltpreasfintia Sa le-a vorbit credinciosilor prezenti la Cheia despre calea prin care se poate ajunge in Imparatia Cerurilor: „Subiectul pe care ni-l sugereaza Evanghelia de astazi este ca Biserica e corabia salvatoare, este corabia mantuirii. Daca Biserica este corabia mantuirii, realizam foarte usor ca Domnul Iisus Hristos este carmaciul acestei corabii, iar steagul corabiei este Sfanta Cruce. Și cu ajutorul acestei corabii, calatorim pe marea vietii, involburata de viforul ispitelor si daca ramanem in corabie, ajungem la tinta, adica, in Imparatia Cerurilor”.

Sursa: mitropolia-clujului.ro

.
Pe aceeaşi temă

12 August 2014

Vizualizari: 464

Voteaza:

IPS Parinte Andrei, prezent in parohia clujeana Cheia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE