IPS Parinte Mitropolit Irineu, la ceas aniversar

Preotii, monahii, monahiile si credinciosii din Oltenia vor sarbatori maine, 27 iulie, 4 ani de la instalarea Inalt Preasfintitului Parinte Irineu in scaunul de Mitropolit al Olteniei si Arhiepiscop al Craiovei. In Cetatea Baniei, momentul va fi marcat prin oficierea Sfintei Liturghii, in sobor de preoti si diaconi, la Catedrala mitropolitana "Sfantul Mare Mucenic Dimitrie", in zi de praznuire a Sfantului Mare Mucenic si Tamaduitor Pantelimon.

La final, IPS Parinte va rosti cuvant de invatatura si-i va binecuvanta pe cei prezenti.

IPS Parinte Irineu a fost ales in scaunul de Mitropolit al Olteniei si Arhiepiscop al Craiovei in sedinta Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane din data de 8 iulie 2008. Solemnitatea de instalare a avut lor in data de 27 iulie 2008, la Catedrala mitropolitana „Sfantul Mare Mucenic Dimitrie” din Craiova, in prezenta Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane.

In cei patru ani de arhipastorire ca Arhiepiscop al Craiovei si Mitropolit al Olteniei, IPS Parinte Irineu a adus un plus de vigoare in viata Bisericii din Oltenia. Cu ajutorul lui Dumnezeu, IPS Parinte a reusit sa infiinteze noi parohii, sa hirotoneasca preoti pentru sfintele altare, sa construiasca noi asezaminte sociale pentru saraci si bolnavi, sa ridice valoarea invatamantului teologic, de nivel preuniversitar si universitar, la cele mai inalte standarde prin publicatii prestigioase si activitati de inalta inuta academica.

(Diac. Ionita Apostolache)
Sursa: mitropoliaolteniei.ro
 

.

26 Iulie 2012

Vizualizari: 677

Voteaza:

IPS Parinte Mitropolit Irineu, la ceas aniversar 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE