Logodna religioasa se oficiaza numai impreuna cu Sfanta Taina a Cununiei

Ca urmare a materialului de presa intitulat Biserica nu mai vrea logodne, realizat de doamna Adriana Stere si difuzat de postul de televiziune Pro Tv, care prezinta confuz si tendentios hotararea Sfantului Sinod din 25 octombrie 2011, pentru corecta informare a opiniei publice, Patriarhia Romana precizeaza:

Intrucat noul Cod Civil din Romania cuprinde prevederi care pot influenta in mod negativ sfintenia, unitatea si stabilitatea familiei crestine, prin reglementarile privitoare la crearea institutiei logodnei civile (art. 258 s.u), la extinderea sferei divortului prin acordul partilor (art. 374 alin. (1) sau la efectele civile ale reproducerii umane asistate medical cu tert donator (art.

441 alin. 1-2), Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a hotarat ca logodna religioasa sa fie oficiata numai impreuna cu Sfanta Taina a Cununiei. In hotararea sinodala se mai precizeaza ca incheierea logodnei civile nu obliga Biserica sa oficieze aceasta ierurgie separat de Sfanta Taina a Cununiei, pe care o pot primi doar credinciosii crestini ortodocsi care fac dovada incheierii casatoriei civile.

Deoarece reporterul Adriana Stere continua sa dezinformeze opinia publica prin interpretari tendentioase ale unor hotarari sinodale, Patriarhia Romana solicita conducerii postului de televiziune Pro Tv sa analizeze acest caz de incalcare sistematica a deontologiei profesionale pentru respectarea dreptului publicului telespectator la o informare corecta si obiectiva.

BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMANE

.
Pe aceeaşi temă

08 Octombrie 2012

Vizualizari: 1838

Voteaza:

Logodna religioasa se oficiaza numai impreuna cu Sfanta Taina a Cununiei 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

casatoria cununia

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE