Manastirea vranceana Brazi isi va sarbatori ocrotitorul spiritual

Numeroși pelerini sunt așteptați să participe la hramul Mănăstirii Brazi din județul Vrancea. Așezământul monahal de călugărițe îl are ca ocrotitor spiritual pe Sfântul Sfințit Mucenic Teodosie, sărbătorit de Biserica noastră, în fiecare an, la data de 22 septembrie.

Programul liturgic va începe, joi, 21 septembrie 2017, ora 18:00, cu slujba Privegherii, și va continua, vineri, 22 septembrie 2017, ora 08:00, cu Acatistul Sfântului Teodosie, urmat de Sfânta Liturghie arhierească. Slujbele religioase vor fi oficiate în altarul de vară al mănăstirii.

Racla cu moaștele Sfântului Teodosie va fi așezată spre închinarea credincioșilor, vineri dimineață, în baldachinul din apropierea altarului de vară.

În perioada 20-23 septembrie 2017, se desfășoară ediția a IX-a a Concursului Național Sfântul Ierarh Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi, organizat de Primăria orașului Panciu, Liceul Teoretic „Ioan Slavici” din Panciu, Casa de Cultură „Mihai Eminescu” Panciu, Protoieria Panciu, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Vrancea și Centrul Cultural Vrancea. Ca în fiecare an, concursul are patru secțiuni: Creație digitală, Artă creștină, Cântec de toacă și Muzică psaltică.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei

Pe aceeaşi temă

22 Septembrie 2017

Vizualizari: 531

Voteaza:

Manastirea vranceana Brazi isi va sarbatori ocrotitorul spiritual 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE