Moastele Sfantului Calinic de la Cernica la Turnu Severin

Cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, si prin purtarea de grija a Inalt Preasfintitului Parinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei si Mitropolitul Olteniei, racla cu moastele Sfantului Calinic va fi adusa la Drobeta Turnu Severin in zilele de 3 si 4 mai.

Racla cu sfintele moaste va ajunge in cetatea de pe malul Dunarii, joi, 3 mai, la ora 17.50 si va fi asezata spre inchinare intr-un loc special amenajat din fata Catedralei Episcopale.



Dupa asezarea Sf. Moaste ale Sf. Ierarh Calinic pe podiumul amenajat in dreapta Catedralei, soborul ierarhilor, preotilor si diaconilor se va reintoarce in pridvorul Catedralei, unde se va savarsi de la ora 18:00 un Te Deum si slujba Privegherii, dupa care sfintele moaste vor fi duse in Paraclisul Catedralei Episcopale.

Credinciosii vor avea posibilitatea ca, dupa randuiala Litiei, sa asculte predica Preasfintitului Parinte Varsanufie Prahoveanul.

Rugaciunea comuna va continua dupa ora 20:30 in Paraclisul Catedralei Episcopale, unde vor fi mutate si sfintele moaste si va fi oficiata Slujba Utreniei, a Sfantului Maslu si a Sfintei Liturghii.

In dimineata zilei de vineri, 4 mai, racla va fi asezata din nou in fata Catedralei, spre inchinare, iar de la ora 08:00 se va savarsi Slujba Aghiasmei Mici si Acatistul Sf. Ier. Calinic de la Cernica.

La orele 09.20, ierarhii si preotii slujitori vor pleca in procesiune de la resedinta episcopala la Catedrala Episcopala.

De la ora 09.30 se va da binecuvantarea pentru Sfanta Liturghie ce va fi oficiata de catre Mitropolitul Olteniei, Inalt Preasfintitul Irineu, avandu-i alaturi pe ierarhii Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Olteniei.

Incepand cu ora 16.00, sfintele moaste vor pleca de la Severin spre Episcopia Slatinei si Romanatilor. Aici vor ramane la Manastirea Clocociov pana sambata, 5 mai, dupa Sfanta Liturghie, cand se vor reintoarce la Manastirea Cernica.

Pentru a veni in intampinarea clerului si credinciosilor care doresc sa cinsteasca cum se cuvine pe Sf. Ierarh Calinic, Centrul Eparhial al Episcopiei Severinului si Strehaiei a editat un CD audio cu Viata Sf. Ierarh Calinic de la Cernica si a realizat in atelierul de icoane al Eparhiei mai multe icoane cu chipul sfantului, ce pot fi achizitionate incepand cu ziua de joi, 3 mai.


Sursa: episcopiaseverinului.ro
 

.
Pe aceeaşi temă

03 Mai 2012

Vizualizari: 1040

Voteaza:

Moastele Sfantului Calinic de la Cernica la Turnu Severin 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE