Monument sfintit pe Varful Tiblesului, de PS Vasile Somesanul

PS Vasile Somesanul a sfintit in ziua de 30 august 2014, un monument ce a fost ridicat pe Varful Tiblesului, situat la granita dintre judetele Maramures si Bistrita-Nasaud.

Monumentul, inalt de 5m si sub forma de cruce, a fost realizat in semn de multumire adusa lui Dumnezeu pentru toate binecuvantarile, a spus parintele protosinghel Gavril, duhovnicul Manastirii „Nasterea Maicii Domnului” de la Piatra Fantanele: „In memoria adusa jertfei oamenilor de pe meleagurile din jurul Muntelui Tibles s-a ridicat un monument la initiativa mai multor monahi, cu sprijinul primariei din Grosii Tiblesului si cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Andrei, Mitropolitul Clujului, a Preasfintitului Iustin din Episcopia Maramuresului si Satmarului si a Preasfintitului Vasile Somesanul. Monumentul vrea sa fie o jertfa adusa drept recunostinta Bunului Dumnezeu pentru toate binefacerile ce au fost peste satul Grosii Tiblesului si peste satele dimprejurul Muntilor Tibles”.



Slujba de sfintire a monumentului a avut loc sambata, la ora 12:00 si a fost oficiata de PS Vasile Somesanul, inconjurat de un sobor de peste 20 de preoti din localitatile invecinate. Au luat parte la eveniment si oficialitati ale judetului Bistrita-Nasaud si numerosi localnici ale comunelor de la baza Muntelui Tibles.

Autor: Alexandra Anderes
Sursa: radiorenasterea.ro

.

01 Septembrie 2014

Vizualizari: 558

Voteaza:

Monument sfintit pe Varful Tiblesului, de PS Vasile Somesanul 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE