Nu a fost lasat sa se inscrie la scoala pentru ca avea internet acasa


O scoala olandeza protestanta extrem de stricta a obtinut in justitie dreptul de a refuza inscrierea unui elev a carui familie are televizor si internet si a carui sora poarta pantaloni, relateaza AFP.

       
Tribunalul din Utrecht (centru) a estimat ca respingerea inscrierii acestui baiat de 16 ani poate fi justificata pentru a proteja identitatea scolii.

       
Familia sa dispune de un televizor si conexiune internet la domiciliu, ceea ce reprezinta o "blasfemie" pentru scoala. Sora tanarului are, de asemenea, voie sa poarte pantaloni, in conditiile in care scoala insista pe "distinctia biblica intre barbat si femeie, manifestata prin haine sau tunsoare".


Circa 6% dintre olandezi fac parte din Biserica protestanta "reformata", o confesiune foarte stricta care nu are legatura cu bisericile calviniste francofone cu acelasi nume.

In cadrul acestei biserici, un mic grup numit "Biserica ciorapilor negri", cu referire la imbracamintea femeilor, refuza in principal ceea ce considera a fi derivele lumii moderne.

ROMPRES

.

02 August 2006

Vizualizari: 1914

Voteaza:

Nu a fost lasat sa se inscrie la scoala pentru ca avea internet acasa 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE